Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Invata-l pe cel mic sa iubeasca muzica

Muzica stimuleaza nu numai sistemul auditiv, dar are un impact semnificativ asupra dezvoltarii creierului unui om mic.

S-a demonstrat ca prin ascultarea in mod sistematic a muzicii in viata intrauterina, bebelusul vine pe lume cu un numar mai mare de celule nervoase si conexiuni neuronale intre cele doua emisfere ale creierului.

Disney JuniorMuzica inspira, calmeaza si dezvolta abilitati. Asa ca ar fi minunat ca cel mic sa fie obisnuit cu muzica inca din primele luni de viata. Copiii absorb natural sunetele si se bucura de ele. Unii parinti se intreaba daca nu e prea devreme pentru muzica sau- „Ce poate intelege bebelusul meu din aceasta melodie, cand el abia poate sa tina in mana o zornaitoare?” Raspunsul este ca niciodata nu e prea devreme sa intre in contact cu muzica.

Cercetarile stiințifice confirma faptul ca muzica clasica este benefica pentru dezvoltarea creierului. Lucrari de Bach sau Mozart sunt recomandate femeilor gravide, deoarece sunt recunoscute ca avand efecte benefice asupra fatului, iar mai apoi asupra bebelusului. Compozitiile lui Mozart au o forma clara si sunt bine structurate, avand ritm, armonie si melodie, combinate cu o precizie aproape matematica. Acest lucru faciliteaza concentrarea si ajuta la memorare. Ca urmare, copilul dezvolta abilitatile matematice, abilitati analitice si lingvistice.

Daca potentialul mental al copilului poate fi dezvoltat cu ajutorul muzicii clasice, folosirea „instrumentelor muzicale” din casa contribuie la stimularea simturilor.

In primii doi ani de viata copilul foloseste tamburine, zornaitoare si chiar mai simplu, linguri de lemn pentru a bate ritmul. Acestea sunt instrumentele lui muzicale cel mai la indemana. Dar lista poate fi completata cu conserve, cutii goale, capace si piese din vesela. Bebelusii bat cu entuziasm in aceste obiecte fara incetare. Chiar daca pentru noi, adultii, acest zgomot poate parea enervant, copiii descopera sunete ascunse in obiecte obisnuite.

Poate ca in viitor unii dintre ei vor ajunge sa cante la instrumente muzicale adevarate, dar în aceasta prima etapa, cel mai important lucru este ca au invatat sa iubeasca muzica si ca au facut asta intr-un mediu relaxat si lipsit de stres.

Cand cel mic se pictiseste sa mai „cante” la instrumentele din bucatarie, puteti asculta si dansa impreuna pe versurile din desenele animate.

Accesati http://www.disney.centruldeparenting.ro/ si distrati-va cu melodiile din desenele animate preferate precum Sofia Intai, Doctorita Plusica, Jake si Piratii din Tara de Nicaieri sau Clubul lui Mickey Mouse. Puteți face astfel o repetiție pentru programul muzical din fiecare zi de la 18:30, de la Disney Junior.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: valentinaalina | 22.10.2015 13:06 | 1097 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

1 0

25.10.2015 18:49 flori75

Muzica buna , este desfatare pentru minte si suflet ! Muzica ...trebuie s-o citesti ,pentru ca s-o iubesti . imi plac manelele ? Da! si daca da, de ce ? Pentru ca ma exprima versurile ,linia melodica sau doar ca ..nu sunt muzician ,si deci ascult anapoda orice muzica ritmata ! MUZICA este mai grea decat matematica , daca facem din ea educatie muzicala! Daca din educatia muzicala , facem muzica este pacat pentru ca si zornaitoarele fac muzica !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN