Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Învățare și testare online pe platforma Digitaliada

Cum funcționează mai exact această soluție de comunicare 360 de grade: director/profesor/elev/părinte?

  • Directorii au posibilitatea să înscrie toate cadrele didactice din școala lor, părinți și elevi și să comunice cu aceștia printr-un sistem de notificare online.
  • Profesorii pot da teste și teme pentru acasă pentru orice disciplină și pot monitoriza progresul fiecărui elev pe semestru/an școlar.
  • Elevii pot parcurge materia, primesc teste și teme și le rezolvă, chiar și de acasă atunci când lipsesc de la școală.
  • iar părinții primesc programarea testelor și a diferitelor activități școlare și pot vizualiza rezultatele obținute de elevi.

Platforma poate fi folosită gratuit și este utilă și pentru ciclul gimnazial și pentru cel primar. În mod ideal, pentru a accesa toate functionalitățile acestui sistem integrat de învățare online, directorul creează contul principal de școală la care adaugă conturile profesorilor elevilor și părinților, alocate respectivei școli.

Totusi, platforma poate fi utilizată și modular doar de către profesori împreună cu elevi și părinți, dar și de către părinți împreună cu copiii lor, pentru studiu individual. Părinții pot crea, de exemplu, conturi pentru copiii lor pentru a parcurge alături de aceștia cele peste 400 de lecții de matematică pentru gimnaziu, ce includ suport teoretic, pentru fiecare lecție în parte, și o parte practică, de exerciții cu diferite grade de dificultate.

Profesorii au și ei la dispoziție o suită de teste create deja de către echipa Digitaliada pe care le pot utiliza la clasele lor, însă pot crea ei înșiși și trimite elevilor teste cu întrebări de tipul Completează cuvântul, Opțiuni, DA/NU, Răspuns scurt, Fișier de încărcat, dar și pagini scanate sau fișe de lucru.    

Noua soluție include și o Bibliotecă virtuală cu resurse digitale educaționale pentru clasele gimnaziale și peste 100 de probleme de matematică pentru gimnaziu, demonstrate în Geogebra.

Despre Digitaliada

Programul Digitaliada, lansat in 2016, sustine utilizarea instrumentelor digitale moderne in predarea disciplinelor Matematica si TIC. La nivel national, prin platforma, sunt puse la dispozitia publicului resurse digitale ce pot fi utilizate in procesul de predare-invatare. In plus, la nivel rural, 50 de scoli gimnaziale beneficiaza de echipamente si continut educational digital pentru orele de Matematica si Informatica.

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. In cei peste 7 ani de activitate, Fundatia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educatie digitala pentru persoane defavorizate si in proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz, in scopul integrarii lor sociale. Pentru detalii, vizitati www.fundatiaorange.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 04.12.2019 11:53 | 13192 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN