Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Invitatie la Concursul interjudetean cu participare nationala de educatie pentru mediu prin creatii tehnico-aplicative "IA ŞIgreen bag, creează şi responsabilizează pentru eco-ul naturii!" creea

Palatul Copiilor Iaşi

B-dul Carol I , nr. 2

Tel./fax: 0040232410802

Email: pciasi@gmail.ro

Palatul Copiilor Iași

Vă invită la

 

CONCURSUL INTERJUDEȚEAN CU PARTICIPARE  NAŢIONALĂ DE EDUCAŢIE PENTRU MEDIU PRIN CREAŢII TEHNICO-APLICATIVE:

„IA ŞI green bag, creează şi responsabilizează

pentru eco-ul naturii!”

IAŞI, 26-28 aprilie 2012

Parteneri: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, S.C. "Salubris" Iași, Grupul Școlar "Radu Cernătescu" și Școala Generală  "G. Călinescu" Iași .

CONCURSUL ,,IA ȘI green bag, creează și responsabilizează pentru ecoul naturii!” -  EDIŢIA a III-a va avea loc la Palatul Copiilor  Iaşi,  bld. Carol I, nr. 2 în perioada 26- 28 aprilie 2012, etapa finală  pe data de 28 apr. 2012, începând cu ora 10,00 în sala de spectacol a palatului.

Concursul este aprobat de MECTS, face parte din  C.A.E.  2012, Domeniul "Ecologie şi protecţia mediului şi se adresează  tuturor cadrelor didactice, elevilor şi preşcolarilor.

OBIECTIVE URMĂRITE:

ü  Transpunerea în practică a cunoştinţelor teoretice despre protecţia mediului prin activităţi tehnico-aplicative şi creative care să deschidă noi orizonturi

ü  Conştientizarea necesităţii reciclării materialelor, a transformărilor creative pentru un viitor mai sigur dat de un mod de viață sănătos.

ü  Construierea la elevi a unui mod de gândire care să permită relaţionarea corectă, obiectivă a individului şi societăţii cu mediul înconjurător, promovarea de bune practici, a unei conştiinţe eco, combative  faţă de cei indolenţi la problemele de mediu.

SELECTAREA LUCRĂRILOR

Comitetul de organizare al concursului îşi rezervă dreptul de a selecta lucrările pe criterii artistice şi de respectare a temei concursului, conform anexei 1.

Lucrările  vor fi trimise până la data de 24 aprilie 2012, data poștei , însoțite de fișa de înscriere, acordul de parteneriat, un plic autoadresat, timbrat cu timbre în valoare de 3 lei,  pe numele

GABRIELA ANDREI la adresa:  Iași, bld. Dacia, nr. 12, bl. SB4, et. 3, ap. 12, cod poștal 700425, jud. Iași, cu mențiunea: Pentru concursul național "IA ȘI green bag, creează și responsabilizează pentru ecoul naturii!" Se vor trimite în total maxim 9 lucrări ale elevilor pentru fiecare cadru didactic coordonator, indiferent de secţiune. Înscrierea in concurs se va face la adresa de e-mail: iasigreenbag@yahoo.com prin completarea fișei de inscriere, a acordului de parteneriat  însoțit de o fotocopie după chitanţa de plata a taxei de participare, in cazul cand s-a achitat prin mandat poștal..

Taxa de participare la concurs este de 25 RON (sumă destinată publicării lucrărilor într-un volum în format electronic cu ISBN (15 lei), realizării diplomelor de  premiere, diplomelor de participare, adeverințelor pentru cadrele didactice participante (5 lei /secțiune) şi se achită prin mandat poștal pe adresa menționată mai sus sau direct în plicul  cu lucrări

Concursul se va desfăşura pe secţiuni astfel:

  1. Elevi
  2. Expoziţie-concurs: IA ŞI green bag pentru ECOoo-ul naturii!pe două subsecţiuni, confecţionarea de:

a)- Sacoşe, insigne şi decoraţiuni din material reciclabile, machete etc.

 

b) “Arta energiei- Trăieşte verde şi foloseşte galben!”- Concurs de afişe, postere, fotografii, desene din care să reiasă mesaje despre atitudi prietenoase față de mediul înconjurător cât și practici pentru o viață sănătoasă.

2. Parada costumelor din materiale reciclabile: „Eco- design”

  1. Profesori

Prezentare de referate, proiecte de mediu  Ecooo – ul naturii!

 

Regulament activitate nr. 1

Expoziţie-Concurs Naţional “IA ŞI green bag pentru ECOoo-ul naturii!se desfăşoară pe două subsecţiuni: confecţionare de:

a) sacoşe, insigne şi decoraţiuni

Se vor trimite maxim trei sacoşe şi/sau obiecte confecţionate din materiale textile precum: in, iută, bumbac, împletituri din sfoară, piele, hârtie sau materiale metalice filabile şi/sau laminate ori sintetice retransformate (poliester, polietilenă derivaţi vinilici, poliuretan, etc), prezentând mesaje ecologiste. Se doreşte dezvoltarea laturii creative  îmbinând utilul cu plăcutul. Insignele trebuie să simbolizeze un logo reprezentativ temei concursului.

Toate lucrările vor fi etichetate în colţul din dreapta jos, astfel:

Titlul lucrării / Numele şi prenumele elevului / Clasa/Şcoala/Localitatea/Judeţul/Numele cadrului didactic îndrumător

Baremul de selectare şi evaluare a obiectelor din materiale reciclate realizate de elevi:

Respectarea tematicii concursului..............………………………………..........  10p

Corectitudinea tehnicii de lucru……………………...……………………….  … 10p

Armonizarea culorilor ………...…………………………………………...........   10p

Prezentare artistică…………...……………………………………………........... 20p

Inventivitate în combinarea materialelor……..…………………….…..............   20p

Originalitatea obiectului……………………………………….…………............  20 p

Din oficiu………………………………… ………………..………….…............ 10p

TOTAL…………………………………………………………….........… 100p

Responsabili activitate:

Prof. Gabriela Andrei, tel. 0724/073.365, e-mail: iasigreenbag@yahoo.com

Prof. Georgeta Costin, 0744.983427

Prof. Mihai Stratulat

b) “Arta energiei - Trăieşte verde şi foloseşte galben!”- Concurs de afişe, postere, fotografii, colaje

Titlul face referire la educaţia ecologică prin artă, la consumul de biocombustibil obţinut din rapiţă, energie care deja este distribuită la pompele de alimentare a vehiculelor în statele cu o economie avansată.

Lucrările vor imortaliza acţiuni  de voluntariat prin care are loc  igienizarea sau amenajarea şi întreţinerea unui punct verde acasă, în grădina şcolii, în parcul din apropierea şcolii, ori activităţi şi atitudini pozitive de responsabilizare a tinerilor în tematica  proiectului precum tema energiilor neconvenţionale, a artificiilor poluante între mirific şi toxic, exemple de bune practici în reducerea consumului de energie şi materii prime naturale, adoptarea unor atitudini sportive, arta alimentaţiei sănătoase, activităţi sportive pentru  o dezvoltare armonioasă a tinerilor, calcularea amprentei de oxigen etc..

Se vor trimite maxim 2 lucrări în format A4, în orice tehnică de lucru aleasă de cadrul didactic şi vor fi etichetate în colţul din dreapta jos după modelul dat la activitatea nr. 1.

 


Responsabil :

Prof. Antohi Marina, email: marina.antohi@yahoo.com

Prof. Gheorghe  Colbu

2. Parada costumelor din materiale reciclabile: „Eco- design”

Costumaţii realizate din materiale reciclabile și/sau ecologice vor fi etalate de elevi într-o paradă intitulată „Eco-design”, pe scena Sălii de Spectacole a Palatului Copiilor, începând cu orele orele 10,00. Cadrele didactice care nu confirmă participarea directă cu elevi la acestă secţiune sunt rugate să trimită lucrările prin colet poştal pentru a fi prezentate în cadrul paradei şi a expoziţiei din  sala „I. Neagoe” a Palatului Copiilor Iaşi.

Responsabil:

Prof.  Elena Ghiorghiţă-Vornicu, tel: 0745/097.781, email: vornicu_elena@yahoo.com

Prof. Gabriela Andrei

Prof. Carmen Sandu

B. Secţiunea cadre didactice

B. Cadre didactice

Prezentare de referate sau proiecte de mediu:  Ecooo – ul naturii!

Termen: 26.04. 2012 - Grup Școlar "Radu Cernătescu" Iași

Tematica de concurs va fi regăsită în referatul care va fi o lucrare de maxim 3 pagini scrisă în format Word (Times New Roman 12, la 1 rând, marginile de 20 mm, format A4 pe o singură faţă, titlul cu 14 Bordat, la 2 rânduri de tilu: autorii (maxim 2) şi coordonatorul. Lucrările, însoţite de fişa de inscriere, vor fi trimise în format electronic pe adresele de e-mail: iasigreenbag@yahoo.comvalentinacantea@yahoo.com

şi vor fi editate într-un CD cu ISBN.

Responsabili activitate:

Prof. Ersilia Coșbuc,   Gr. Șc. "Radu Cernătescu" Iași

Prof. Valentina Cantea, Gr. Șc. "Radu Cernătescu" Iași

Relații suplimentare:

Prof. Valentina CANTEA, tel.  0744.614.807,  e-mail: valentinacantea@yahoo.com


Toţi participanţii la concurs (cadre didactice şi elevi /preşcolari) vor primi diplome de participare

Termen de expediere a diplomelor,  adeverinţelor şi CD-urilor cadrelor didactice:

1 iulie 2012.

Persoane de contact pentru informații suplimentare:

Prof. Gabriela Andrei, tel. 0724073365, email: iasigreenbag@yahoo.com

Prof. Georgeta Costin, tel. 0744/983.427

 

 

 

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE- CADRU DIDACTIC/ELEVI

Numele și prenumele cadrului didactic: ............................................................... ……………………………....................................................................................

Titlul lucrării:    .....................................................................................................

 

Unitatea de învatamant: ……………………………………………...

Localitatea.............................................................., judeţul ........................

Adresa de corespondenţă unde doreşte să primească materialele de la  concurs:

Localitatea................................................,   str...................................................,

bl........, ap........., et. ..............,  cod poştal: .......................,telefon.....................

E-mail: ........................

Participare directă / indirectă : ......................................................

 

Cadrele didactice din judeţul Iaşi sunt invitate să participe direct, în data de 28.04. 2012 (începând cu orele 10,00 la vernisajul expoziţiei din sala Ion Neagoe a Palatului Copiilor, parada costumelor din materiale reciclabile, precum și la spectacolul oferit de elevii de la cercurile artistice de la palat, laureați la competiții de prestigiu european.

 

Prezența dumneavoastră ne onorează!

 

TABEL NOMINAL CUPRINZÂND ELEVII PARTICIPANŢI LA CONCURS

Nr.

crt

Numele şi prenumele

elevului

Titlul

lucrării

Secţiunea

Clasa

 

 

 


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: elinacantea | 21.04.2012 17:57 | 1332 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN