Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

"Literatura în dimensiunea virtuală" - Concurs de programare şi de creaţie pe teme din domeniul literaturii, destinat elevilor din învăţământul preuniversitar

Concursul interdisciplinar Literatura în dimensiunea virtuală urmăreşte să răspundă cerinţelor învăţământului modern, formativ, având scopul de a dezvolta creativitatea şi de a cultiva interesul elevilor pentru abordarea unor teme literare. Competiţia este adresată elevilor din învăţământul preuniversitar interesaţi de literatură, dar şi de posibilităţile diverse de folosire a calculatorului. De asemenea, va reflecta interesul instituţiilor educative / non-educative pentru informare şi comunicare, la nivel judeţean. Proiectul presupune implicarea elevilor în propria formare, stimulând această acţiune prin ideea de competiţie, prin selectarea celor mai bune programe educative informatizate / documentare literare create de elevi. Acţiunea va avea mai multe secţiuni: prezentare siteuri, programe, documentar, soft educaţional, literatură şi alte arte (film), prezentare de revistă (listată şi pe suport magnetic), artă fotografică. Fiecare secţiune a concursului va stabili câştigătorii în funcţie de criterii obiective care vizează atât conţinutul, cât şi forma prezentării. Proiectul va fi derulat în cadrul Colegiului Naţional Liceal „Zinca Golescu” – Piteşti. În dezvoltarea ulterioară a proiectului se urmăreşte implicarea altor parteneri în activitatea instructiv-educativă, schimbul de experienţă cu alte judeţe, finanţare, discuţii/reuniuni la nivel interjudeţean, care să finalizeze optim proiectul.

Nume proiect: LITERATURA ÎN DIMENSIUNEA VIRTUALĂ - IDENTITATEA ROMÂNIEI ÎN U.E.

Organizatori: COLEGIUL NAŢIONAL „ZINCA GOLESCU” PITEŞTI

Condiţii de participare: Ne propunem ca proiectul să se adreseze unui număr cât mai mare de elevi din clasele a V-a – a XII-a din colegiul nostru şi din alte licee din judeţ şi din ţară. Elevii vor trimite CD-urile cu lucrările înainte cu trei săptămâni de data c

Perioadă înscriere: 15.01.2013 - 01.03.2013

Perioadă desfăşurare: 04.04.2013 - 05.04.2013

Competiţia este adresată elevilor din învăţământul preuniversitar interesaţi de literatură, dar şi de posibilităţile diverse de folosire a calculatorului. De asemenea, va reflecta interesul instituţiilor educative / non-educative pentru informare şi comunicare, la nivel judeţean.

Elevii vor trimite CD-urile cu  lucrările înainte cu trei săptămâni de data concursului astfel încât comisia de jurizare să stabilească lucrările care vor fi prezentate în concurs. Fiecare lucrare  va fi însoţită, de asemenea, şi de o mapă de prezentare.Odată cu trimiterea lucrărilor, fiecare candidat va specifica şi softurile, sistemele de operare necesare rulării aplicaţiilor, astfel încât concursul să poată fi desfăşurat în condiţii tehnice de calitate.Pentru evaluarea lucrărilor se va ţine cont de  următoarele criterii:Pentru soft-uri educaţionale:- utilitatea softului, măsura în care  este prezentat conţinutul literar, existenţa unui help pentru utilizatori, limbajele  de programare folosite, originalitateaPentru Site-uri:- existenţa unor legături utile, claritatea vizualizării şi a adaptării pe orice fel de browser, posibilitatea de a utiliza site-ul, documentarea site-ului, sursele de informaţie folosite, originalitatea Pentru prezentări video şi film:- claritatea imaginii şi a sunetului, măsura în care se reflectă realitatea sau nu, modul de interpretare şi de prezentare a celor implicaţi, atingerea scopului propus, softurile utilizate în prezentare, originalitatea prezentării, portabilitatea filmului şi a prezentărilorPentru  prezentarea de reviste:- aşezarea în pagină, stilul de redactare, claritatea imaginilor utilizate în revistă, legătura dintre conţinutul literar şi prezentarea imagistică utilizând programe  mai mult sau mai puţin specializate pentru redactarea de reviste, modul de prezentare a revistei, originalitatea.Pentru fotografie:– Concurenţii pot trimite pentru concurs maximum 5 (cinci) fotografii de persoană pentru fiecare categorie. Fotografiile pot fi alb-negru, sepia sau color, în format digital (jpg. cu dimensiunea de minimum 2000 de pixeli latura mare) şi pe hârtie format A4.– Fotografiile trebuie să fie originale, realizate de concurenţi, Concurenţii trebuie să poată face dovada, dacă li se cere, că fotografiile înscrise în concurs le aparţin.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: narcisasutan | 28.01.2013 15:57 | 1548 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (2)

0 0

29.01.2013 17:45 77alina

Concursul acesta este înscris în vreun calendar avizat de minister?

0 0

04.02.2013 21:33 narcisasutan - Autor

Da, în calendarul ISJ Argeş, semestrul al II-lea, la poziţia 29.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 18 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN