Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Maestrul Victor Rebengiuc se întâlneşte cu copiii în cadrul festivalului de film KINOdiseea

KinodiseeaCuriozitatea, imaginaţia şi creativitatea copiilor sunt provocate şi răsplatite la ateliere de educaţie audiovizuală şi în cadrul întalnilor cu profesionişti din domeniul cinematografiei.

 

Între 15-20 noiembrie, în cadrul Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, renumiţi actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri şi monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei. Pe langă proiecţiile filmelor din secţiunile Competiţie şi Retrospectivă, entuziaştii vor avea ocazia să întalnească profesionişti din lumea filmului, atât din România, cât şi de pe alte meleaguri şi să participe la ateliere şi sesiuni de intrebări şi răspunsuri cu echipele de filmare.

 

Cei mici se vor întâlni cu maestrul Victor Rebengiuc, de la care vor afla despre emoţiile primului rol, despre prima experienţă la cinema şi despre viata de actor. Actriţa Ada Condeescu, cunoscută pentru rolul din Eu când vreau să fluier, fluier (regia Florin Serban), premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin in 2010 şi pentru interpretarea din Loverboy (regia Catalin Mitulescu), rol ce i-a adus premiul pentru cea mai bună actriţă în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, va fi gazda atelierului de actorie.

Jor Van Kline revine la KINOdiseea cu un atelier în care va prezenta cele mai apreciate efecte speciale la care a lucrat precum cele pentru filmele Star Wars si Star Trek. Richard Spur, directorul de imagine al filmului Fierarul din Woodham, filmul cehesc din competiţie, va susţine atelierul de imagine de film, Stefan Tatu le va arăta copiilor cum să filmeze şi să monteze filme, la atelierul de montaj, iar Dana Istrate, cum se realizează scenografia unui film. Pe langă acestea, copiii mai pot participa la atelierul de costume al Danielei Diaconescu, ateliere de reciclare creativă, susţinute de trainerii Creative Arts, unde vor construi din materiale reciclate, dragoni, bărci de vikingi şi crocodili, workshop de desene manga, de improvizaţie şi origami.

La finalul proiecţiilor, cei din sală se vor putea întalni şi discuta cu echipa de filmare a filmului Fierarul din Woodham, cu Gregor Bauer şi Valerie Samalova, cei doi copii protagonişti, cu directorul de imagine Richard Spur şi cu producătoarea Katerina Spurova. Pe covorul roşu vor mai păşi, anul acesta, actriţa Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi regizorul Stephan Apelgren, care îi vor intalni pe cei mici la filmul suedez Eskil si Trinidad. Producătorul Vladimir Esinov va participa la Q&A-ul de la finalul proiecţiei Pe cuvânt de pionier, filmul care deschide ediţia aniversară de anul acesta a festivalului KINOdiseea.

 

KINOdiseea aduce cincisprezece filme inspiraţionale şi educative, nouă in competiţie, unul în afara selecţiei oficiale şi cinci in retrospectivă. Spotul de promovare poate fi accesat la http://bit.ly/1b8Ltbd. Mai multe informaţii despre filme, trailerele şi programul complet al festivalului şi atelierelor pe site-ul http://www.kinodiseea.ro. Peliculele sunt subtitrate sau dublate in limba română şi se adresează atât copiilor între 6 si 14 ani, cadrelor didactice, părinţilor şi bunicilor, cât şi iubitorilor de film în general.

 

KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a ediţie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediţie, Internaţional Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediţia cu numarul 30 şi Cine-Jeune de l’Aisne, ediţia 31. Festivalul Internaţional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturală Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Uniunea Cineaştilor din România.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 12.11.2013 15:49 | 713 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN