Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

MECTS a lansat o campanie de implementare a Legii Educaţiei Naţionale



"MECTS a avut opţiunea de a gestiona procesul de implementare a legii împreună cu cadrele didactice şi, de aceea, campania vizează diseminarea şi discutarea metodologiilor elaborate împreună cu cadrele didactice, cu toţi profesorii României", a afirmat ministrul Daniel Funeriu.

El a argumentat că principiul descentralizării "va duce mecanismele de luare a deciziilor tot mai aproape de elevi", programa şcolară va fi mult mai relevantă şi mai aerisită, iar examenele şi evaluările vor avea un rol de îndrumare în folosul elevului. De asemenea, ministrul Funeriu a spus că implicarea părinţilor în viaţa şcolii va fi una directă şi semnificativă, aceştia urmând să facă parte din consiliile de administraţie ale şcolilor, "vor fi parte a deciziilor atât la nivel administrativ, cât şi în chestiunile legate de programa aflată la dispoziţia şcolii".

Daniel Funeriu a afirmat că ministerul pe care-l conduce doreşte ca "informaţia corectă să ajungă la un număr cât mai mare de membri ai comunităţii şcolare", pentru acest lucru afirmând că se bazează pe sprijinul tuturor celor implicaţi.

"Ca suport pentru această campanie MECTS a elaborat o broşură intitulată 'Tu faci legea de nota 10' care se adresează profesorilor, elevilor, părinţilor pentru a explica exact modul în care va fi implementată Legea educaţiei naţionale", a declarat ministrul Educaţiei. Ministrul a spus, de asemenea, că "odată cu intrarea în vigoare a Legii educaţiei naţionale, interesele politice nu vor mai avea căi de imixtiune în viaţa şcolii". La elaborare a metodologiilor au participat 1.493 de cadre didactice dintre care 1.013 sunt membrii de sindicat, a precizat ministrul Educaţiei spunând că "reprezentativitatea celor care au participat la elaborarea acestor metodologii este una importantă".

Sursa: AGERPRES

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 12.03.2011 08:25 | 720 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

17.03.2011 11:52 cdiasimi - Autor

Tocmai am participat la campania desfasurata in judetul din care fac parte, insa am constatat, cu parere de rau, ca lumea prezenta se gandea numai cum "s-o stearga mai repede". Pacat ca ne comportam asa, din punctul meu de vedere asta nu dovedeste maturitate si responsabilitate profesionala!

Cum a fost in alte judete?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN