Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ministerul Educaţiei demarează din anul şcolar 2012/ 2013, Programul "Alege-ţi drumul!"

''Programul intitulat 'Alege-ţi drumul!', înseamnă relansarea învăţământului profesional şi este gândit pentru a oferi tinerilor şansa de a primi o pregătire profesională, pe durata a doi ani, în vederea dobândirii unei calificări. În această perioadă există posibilitatea de a parcurge disciplinele pentru învăţământul obligatoriu, dar şi modulele de pregătire de specialitate pentru calificarea profesională.

În acest program se vor putea înscrie elevii înscrişi deja în clasa a IX-a a liceului, cei care au finalizat clasa a IX-a sau cei care au absolvit deja Şcoala de arte şi meserii'', a declarat Marius Gondor. Potrivit acestuia, beneficiile oferite celor care vor trebui din toamnă să îşi aleagă drumul sunt apreciabile.

''Finalizarea programului va conduce la dobândirea unui certificat de calificare profesională valabil atât în România, cât şi în întreaga Uniune Europeană. Alături de acesta, se va obţine şi certificatul de absolvire a învăţământului obligatoriu, în baza căruia absolventul se va putea înscrie ulterior la cursurile învăţământului liceal. O altă veste bună este faptul că MECTS a accesat fonduri europene prin care va putea asigura o bursă lunară în cuantum de 200 lei pentru un număr de aproximativ 8.000 de elevi'', a precizat Marius Gondor. El a adăugat că odată cu demararea programului 'Alege-ţi drumul!'' va începe şi soluţionarea unei grave probleme a învăţământului românesc - lipsa orelor de practică.

''Pregătirea în învăţământul profesional se va desfăşura atât în şcoală, cât şi la angajator, astfel că în primul an, 60% din timp va fi dedicat orelor de practică efectuate la angajator, pentru ca în ultimul an, procentul acestora să crească la 75%. Mai mult, angajatorii îşi vor putea selecţiona din timp viitorii angajaţi, care vor veni în fabrici sau ateliere, gata adaptaţi la atmosfera de fabrică şi vor putea atinge în foarte scurt timp performanţe optime la locurile lor de muncă'', a mai adăugat deputatul democrat-liberal.

Sursa: AGERPRES


 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 13.02.2012 15:48 | 1893 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN