Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ne pregătim de Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, ediţia a III-a

Ce am dorit să obţinem prin intermediul acestui concurs? Valori.

Scopul nostru, al tuturor celor implicaţi, a fost, încă din primul moment, să concepem un proiect prin care sa îi pregătim pe cei atraşi de matematică să poată deveni olimpici, să îşi poată urma pasiunea, devenind mai buni şi mai pregătiţi, să poată ajunge la un nivel superior care să le reprezinte potenţialul.

La concurs au participat elevi din clasele IV-XII, de la şcolile din ţară şi străinătate, abonaţi ai revistei Gazeta Matematică şi ai portalului www.viitoriolimpici.ro.

Concursul este anual, începe toamna şi are două componente: Concursul Gazetei Matematice şi Concursul online ViitoriOlimpici.ro. Pentru Gazeta Matematică se trimit prin poştă rezolvările de la rubricile Probleme pentru ciclul primar şi Probleme pregătitoare pentru concursuri şi olimpiade.

Pentru concursul online ViitoriOlimpici.ro participanţii trebuie să îşi creeze un cont pe site şi să parcurgă toate cele 7 etape. Aici copiii au acces la calendarul complet al concursului, materialele pregătitoare pentru fiecare etapă, un test de evaluare pentru verificarea înţelegerii materialului parcurs (itemi de tip alegere simplă, cu corectare automată) şi 4 probleme cu răspuns deschis, rezolvarea lor trimiţându-se online. Puteţi găsi regulamentul complet aici.

În cursul lunii iunie 2012, pe baza punctajului obţinut, au fost selectaţi elevii participanţi la etapa finală. Aceştia, în număr de 226, vor fi prezenţi în perioada 20-25 august la Câmpulung Muscel, într-una din cele mai interactive tabere de matematică!

Micuţii matematicieni vor susţine o probă scrisă şi una orală, în urma cărora vor fi stabiliţi câştigătorii. Nouă ne place să credem că tabăra în sine este un câştig pentru toţi copiii minunaţi care o vor onora cu prezenţa, şi nu doar prin prisma lecţiilor de pregătire matematică pe care le vor parcurge, asistaţi de unii dintre cei mai buni profesori în acest domeniu, ci şi graţie numeroaselor activităţi pe care echipa noastră le-a pregătit pentru ei: discuţii, jocuri, concursuri (LongoCampo - o aventură de descoperire a oraşului Câmpulung Muscel) şi focul de tabără. Puteţi afla programul complet al taberei aici.

Scopul nostru, al tuturor celor implicaţi, a fost, încă din primul moment, să concepem un proiect prin care sa îi pregătim pe cei pasionaţi de matematică să poată deveni olimpici, să îşi poată urma pasiunea, devenind mai buni şi mai pregătiţi, să poată ajunge la un nivel superior care să le reprezinte potenţialul. Puteţi citi mai multe despre experienţa taberelor anterioare aici.

Acum, în prag de tabără, gândurile noastre se îndreaptă cu drag spre toţi cei care au făcut posibilă această iniţiativă, spre copiii minunaţi care au încercat să devină mai buni, spre dascălii lor care i-au susţinut şi spre părinţii care i-au incurajat. Tabăra este o experienţă extraordinară nu doar pentru elevi, ci şi pentru noi. De aceea ne bucurăm să vă anunţăm că pe 1 octombrie 2012 vom da start ediţiei cu numărul IV, cu şanse noi pentru fiecare.

*Concursul Gazeta Matematică-ViitoriOlimpici.ro a fost lansat pe 5 noiembrie 2009, desfășurându-se sub egida Anul Matematicii în Şcoala Românească (2010). Încă de la început şi-a exprimat intenţia de a fi un eveniment anual, care are ca scop cultivarea aptitudinii elevilor de a rezolva, generaliza şi comenta problemele de matematică, învăţarea utilizării eficiente a calculatorului în procesul de instruire, îmbunătăţirea capacităţii individuale de studiu.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 30.07.2012 12:30 | 2720 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN