Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ne pregătim pentru manualul digital, ne pregătim pentru viitor

Este demonstrat că elevii din ziua de astăzi sunt diferiți de cei din generațiile trecute. Calculatorul, laptopul, tableta, iPad-ul fac parte din viața lor și reusesc să le folosească cu ușurință fără să fi citit în prealabil instrucțiuni de folosire. Nu întâmplător copiii din ziua de astăzi sunt numiți nativi digitali.

Mintea unui elev din ziua de astăzi funcționează altfel, tocmai datorită expunerii la diferite forme de tehnologie. Ei se așteaptă să primească informația ușor, rapid și într-un mod atractiv. Le place să fie surprinși. Nu au răbdare foarte multă însă intră ușor în “poveste” dacă le este captată atenția.

Pentru a le stârni copiilor interesul pentru învățare, avem nevoie de instrumente moderne care să le întâlnească așteptările și să învețe la școală cu plăcere. Un astfel de nou instrument îl reprezintă manualul digital. El este adaptat vârstei elevilor și poate fi utilizat în toate momentele învățării: predare, consolidare, evaluare.

Varianta digitală a manualului școlar va fi similară cu varianta tiparită a acestuia, atât ca și conținut, cât și ca ordine a temelor și grafică. În plus, manualul digital conține în structura sa elemente video și audio care îi vor captiva pe elevi, crescându-le interesul față de conținutul lecției.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 23.07.2014 14:14 | 2312 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

28.07.2014 23:07 sportiv

Dacă manualele digitale sunt mai ușor de ,,introdus” prin școli, de ce este chiar atât de greu cu cele ,,clasice” (tipărite o dată la 10 ani)?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN