Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesorii de la clasele terminale vor pregăti Evaluarea Naţională, admiterea la liceu şi Bac 2014

Pentru perioada 16-20 iunie 2014, conducerile unităţilor de învăţământ gimnazial vor atribui cadrelor didactice care predau la clasa a VIII-a, în completarea numărului de ore de predare diminuat prin încheierea cursurilor acestor clase, sarcini de lucru specifice sfârşitului de an şcolar, pregătirii Evaluării Naţionale, precum şi admiterii în clasa a IX-a. Se va avea în vedere inclusiv organizarea în şcoală, pentru absolvenţii claselor a VIII-a, de ore de pregătire pentru Evaluarea Naţională", informează Ministerul Educaţiei.

Clasele a XII-a vor termina cursurile pe 30 mai 2014, iar Bacalaureatul 2014 va începe în 10 iunie cu probele orale. Examenele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura în perioada 10 - 27 iunie 2014, după care vor începe examenele scrise. Şi aici, profesorii care predau la clasele a XII-a îşi vor completă orele de predare diminuate prin încheierea cursurilor la clasele terminale cu activităţi de pregătire a examenului de bacalaureat, precum şi a admiterii în clasa a IX-a.

"În perioada 2-20 iunie 2014, conducerile unităţilor de învăţământ liceal vor atribui cadrelor didactice care predau la clasele terminale, în completarea numărului de ore de predare diminuat prin încheierea cursurilor acestor clase, sarcini de lucru specifice sfârşitului de an şcolar, pregătirii examenului de bacalaureat, precum şi admiterii în clasa a IX-a. Astfel, cadrele didactice al căror orar este diminuat în urma încheierii cursurilor claselor terminale, vor fi implicate cu prioritate în organizarea şi desfăşurarea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, a competenţelor digitale şi a competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională", informează Ministerul Educaţiei.

Potrivit documentului MEN, "cadrele didactice de specialitate vor fi implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor de aptitudini şi a probei de verificare a cunoştinţelor de limbi moderne sau materne, prevăzute în calendarul admiterii în clasa a IX-a. Se va avea în vedere inclusiv organizarea în şcoală, pentru absolvenţii claselor a XII-a / a XIII-a, de ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat".

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că "pentru cadrele didactice care predau la clasele terminale, se consideră că activităţile desfăşurate în conformitate cu prevederile prezenţei note, în completarea orelor de predare diminuate în urmă încheierii cursurilor claselor terminale, fac parte din normă didactică".

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 31.10.2013 15:59 | 3334 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

01.11.2013 06:45 professorbujor

Ceilalti profesori ,de muzica ,desen,cultura civica,religie ,etc.nu au si ei dreptul la completarea normei didactice ?
Ce fel de democratie este aceasta ?!

0 0

01.11.2013 07:00 monics

Mare stire... Asta faceau si pana acum dar elevii nici ca vor sa auda, in special cei de la filiera tehnologica.

0 0

01.11.2013 09:17 magda_tudo

Ministrul ar trebui sa mearga in scoli sa vada ca de ani de zile acest lucru se face si nu numai in ultima saptamana de scoala ci si o data pe saptamana.

0 0

01.11.2013 10:42 bianca_crut

in primul rand ar trebui precizat ca in perioada respectiva nu se poate spune ca avem norma diminuata : normarea se face la numar de saptamani pentru fiecare clasa si la numar de ore pe saptamana . Asadar , la normare se calculeaza numarul de saptamani alocat fiecarei clase inmultit cu numarul de ore din planul de invatamant. Profesorul nu are aproape niciodata 18 ore de predare pe saptamana ci 22-24 ( fara a avea ore suplimentare remunerate) deoarece unele clase termina mai devreme sau au saptamani de practica si atunci profesorii au mai multe clase in norma in asa fel incat , "in medie", la 18h/sapt.
IN PLUS , in saptamanile la care se face referire elevii au examene de competente , deci nu sunt "liberi" , si, teoretic invata , deci destul de rar sunt dispusi sa vina la scoala pentru o ora de romana sau de matematica , pe ici , pe colo , adica pe acolo unde profesorul clasei are "ferestre", caci in rest are ore la celelalte clase neterminale.

0 0

04.11.2013 16:31 lorena_123mm

In liceul unde predau, Liceul Mihail Kogalniceanu, pregatirea elevilor a inceput deja si are loc o data pe saptamana, o ora sau doua ore, la materiile de examen. Daca un profesor are doua clase terminale organizeaza chiar si doua sedinte de pregatire pe saptamana. Mentionez ca asa am procedat in fiecare an.

0 0

09.11.2013 18:03 alexzara

asta da noutate de la bucuresti ........

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN