Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesorii și vacanța de vară – 6 metode la îndemână pentru relaxare și deconectare

 

Activități de vacanță pentru copii

Poate, de aceea, sunt cadre didactice care consideră că „a da elevilor teme de vacanță reprezintă un nonsens. Vacanța e vacanță. Însă, pentru a exersa competențele dobândite la școală, le puteți sugera copiilor activități recreative de vacanță, care să le facă plăcere“.

Iată câteva sugestii:

 1- Completarea unui jurnal de vacanță, în care să povestească periodic întâmplări deosebite trăite în perioada verii. Este o ocazie minunată pentru copil să-și exerseze scrierea creativă.

2 - Dați-i copilului de făcut calcule matematice din viața de zi cu zi. Spre exemplu să calculeze dublul cantității unor ingrediente din care veti găti împreună o prăjitură dublă. De asemenea, când vă întoarceți de la piață rugați-l să calculeze câți lei ați cheltuit pe legumele cumpărate sau cât cântărește sacoșa cu cumpărături.

3 - Când plecați în concediu, calculați împreună rutele parcurse cu mașina, urmărind distanțele dintre orașe pe harta rutieră. Rugați-l pe copil să calculeze ce cantitate de benzină trebuie să puneți în rezervor la pompă și cât vă va costa benzina cumpărată.

 

ScoalaIntuitext.ro, produsul educațional preferat al copiilor din clasele primare

4 - Când copilul dorește să se joace în mediul on-line, oferiți-le posibilitatea să se joace diverse jocuri pe platforme de învățare atractive, cum este produsul educațional ScoalaIntuitext.ro. Astfel el exersează cunoștințele și competențele dobândite la școală prin joc, într-un mod foarte plăcut.

 

Activități de vacanță pentru cadre didactice

Dar pentru că și învățătorii și profesorii au nevoie de relaxare și deconectare, Iuliana Drăgan, specialist Intuitext în educație și profesor pentru învățământul primar, susține faptul că „noi, cadrele didactice, constatăm că, pe măsură ce timpul trece, activitatea la catedră devine din ce în ce mai solicitantă.

 

Elevii noștri se mișcă mai mult ca altădată, metodele de lucru în grup sunt foarte solicitante pentru cadrul didactic, metodele activizatoare pentru elevi (care si-au dovedit eficiența) sunt mai solicitante pentru noi, predarea interdisciplinară ne conduce uneori spre situații în care trebuie să selectezi cu mult discernământ conținuturile predate, trebuie să ținem pasul cu tehnologia și să fim cu un pas înaintea elevilor noștri în această privință.

De multe ori oboseala si stresul ne ajung din urmă. Vacanța de vară este ocazia de a ne regăsi echilibrul interior după un an școlar solicitant. Ce activități de vacanță ne pot aduce liniștea sufletească și buna dispoziție?

1 - Acordați timp pentru hobby-ul pe care îl aveți.

2 - Citiți ceea ce vă place și ceea ce ați amânat în zilele ocupate la școală cu tot felul de activități.

3 - Petreceți cât mai mult timp în aer liber sau la soare: în parc, la plajă, la rudele de la țară, la mare sau la munte.

4 - Ascultați muzica preferată și murmurați melodiile sau dansați dacă vă face plăcere.

5 - Practicați sporturi preferate. Cel mai la îndemână este mersul pe jos și cel mai plăcut este dansul.

6 - Întâlniți-vă cu prietenii și stați de vorbă, serviți masa împreună sau practicați diferite sporturi”.

Așadar, dragi cadre didactice, vă dorim vacanță plăcută și momente frumoase alături de cei dragi!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 01.07.2019 12:00 | 1547 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN