Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Programele şcolare şi planul-cadru pentru clasa pregătitoare, în dezbatere

Astfel, ariile Arte şi Tehnologii au fost reunite într-una singură, cu disciplina Arte vizuale şi lucru manual.

O altă integrare este cea realizată la nivelul disciplinei Matematică şi explorarea mediului: valorificând contexte reale din mediul apropiat, conceptele matematice capătă concreteţe şi profunzime pentru copil, devenind mai uşor accesibile.

Planul-cadru propus menţine şi aria curriculară Consiliere şi orientare pentru acest nivel de vârstă, prin introducerea în trunchiul comun a disciplinei Dezvoltare personală.

De asemenea, se recomandă organizarea de activităţi de învăţare contextualizate, care să aibă sens pentru copil şi învăţarea preponderent prin joc.

Puteţi consulta mai jos programele şcolare şi planul-cadru pentru clasa pregătitoare.

Comunicare în limba română

Matematică şi explorarea mediului

Educaţie pentru societate

Muzică si mişcare

Tehnologii de informare şi comunicare

Educaţie fizică şi sport

Religie

Consiliere şi orientare

Arte vizuale şi lucru manual

Plan cadru pentru învăţământul primar, clasa pregătitoare şi clasele I şi a II-a

Progresia competenţelor în ciclul achiziţiilor fundamentale

Aşteptăm cu interes opiniile dumneavoastră despre prevederile programelor şcolare şi planul-cadru pentru clasa pregătitoare.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 07.03.2012 15:54 | 29037 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

07.03.2012 18:40 professorbujor

Indiferent de parerile care ni se par ca ar fi ale noastre , viata are grija sa puna lucrurile acolo unde se cuvine a sede(a) .Iara ,cine cuteaza a crede ca este deasupra tuturor lucrurilor si fiintelor care exista fara a fi la vedere,apoi sa-i fie de bine !

0 0

09.03.2012 16:37 elena_calin_2007

Mi se pare interesant si provocator. Iar aducerea clasei pregatitoare la ciclul primar este benefica atat copiilor cat si invatatorilor, colegii mei care depun atat de mult efort. Cu totii stim ce inseamna sa ai in clasa I 30 de elevi, 20 dintre ei cu 3-4 ani de gradinita si 10 cu nicio zi. Visez de 34 de ani ca anul premergator scolii sa fie obligatoriu, indiferent daca el se facea in gradinita sau in scoala, respectand particularitatile de varsta si nu numai(mobilier adecvat, sala de clasa netransmisibila, fara calificative, activitati organizate pe durata mai mica de timp etc.) Faptul ca modificarea se face nu numai pentru clasa pregatitoare ci pentru intregul ciclu al achizitiilor fundamentale, inseamna ca acolo sus, cineva a inceput sa gandeasca bine, coerent. Astept noile manuale, auxiliare si...evident MAI PUTINE HARTII. Munca unui invatator se vede in clasa, se simte in comportamentul copiilor pe care ii educa, NICIODATA in teancul de hartii pe care mediocrii il prefera si inteligentii il detesta.

0 0

12.03.2012 18:35 monicu78

Consider un lucru util introducerea obligativitatii clasei pregatitoare. Din propria experienta va spun ca era dificila pentru toti (cadre didactice, elevi) clasa I. Prin aceasta schimbare copiii au un an la dispozitie sa se obisnuiasca cu viata de scolar: cu invatatoarea, cladirea scolii, cu faptul ca trebuie sa frecventeze zilnic cursurile si toate activitatile desfasurate in aceasta perioada care sunt indispensabile unui inceput scolar promitator.

0 0

15.03.2012 00:46 livia_111

Imi este neclar Planul cadru pentru Clasa I dar si a II-a. Apar niste modificari la numarul de ore, noi denumiri de discipline, de arii curriculare. Unde sunt noile programe scolare corespunzatoare claselor I si a II-a ?
Iar se introduc inmultirea si impartirea la clasa a II-a ? De ce le-au mai scos acum 2 serii?
De ce se reduc orele de Limba romana la clasa I ? Se face Lectura ca ora separata sau integrata intre celelalte ?
Poate ma vor lamuri si pe mine acesti "experti".

0 0

15.03.2012 15:19 sportiv

Planurile cadru am înțeles ca sunt proiecte. La cls pregătotoare a apărut si programa scolară (tot în proiect),urmând,probabil , sa apară și programele scolare la aceste clase I si a II-a corelate si fiind primul ciclu de inv. al achizițiilor fundamentale.

0 0

20.03.2012 20:52 camissa

interesant este faptul ca pe noi, cadrele didactice din invatamantul prescolar, ne-au bagat in seama doar pentru a ni se cere parerea daca prescolarii sunt capabili sa faca fata programei pentru clasa I !!!!!!!....si asta in cadrul comisiei metodice pe unitate, intalnire anuntata dimineata si dupa amiaza sa completam formularele trimise de inspectorat!!!!! deci tot de azi pe maine se face totul, pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca ne facem treaba la grupa pregatitoare si daca copiii nostri au competentele necesare inscrierii in clasa I, asa ca nu mi se pare normal sa mi se ceara parerea despre ceva ce nu am studiat (nu cateva ore pentru a citi tot planul cadru cu 23 de copiii in clasa!!! ) dupa 15 ani vechime la catedra nu am primit plangeri de la nicio d-na invatatoare ca nu am pregatit corespunzator copiii pentru scoala!!! dar....sa speram ca tot raul spre BINE!!!!

0 0

20.03.2012 20:53 camissa

in comentariul de mai sus ma refeream la clasa PREGATITOARE, nu clasa I.......nu ne-am obisnuit inca!!!!!!

0 0

20.08.2012 15:55 patriseb

eu sunt tare curioasa cum va putea o invatatoare sa faca fata la 3 clase simultane: pregatitoare, I si a II-a. Oricat de muncitoare e invatatoarea tot bataie de cap va avea, una in plus.

0 0

30.08.2012 15:55 ramonasocaciu

eu sunt debutanta defapt al doilea an de invatmant si am clasa pregatitoare. am aflat azi, azi fiind 30 august si planificari calendaristice nu. mi tare groaza. ajutti-ne si pe noi cele care ne "inspiram" de pe didactic cu planifficari :)

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN