Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect Comenius, Scoala de Arte si Meserii Ivesti, Vaslui

Proiectul are ca parteneri:

-Scoala de Arte si Meserii Iveşti- Romania, coordonatorul Proiectului

-Sehit Evliya Ilkogretim Okulu - Turcia

-Szkoła Podstawowa Stowarzyszenia Przyjaciół Szkół Katolickich w WINOWNIE- Polonia

-Istituto Comprensivo Statale "Mons.V.Aglialoro" di Caccamo- Italia

-SOU “Otec Paisii- Bulgaria

-Siauliai Aukstabalis secondary school- Lituania

-GÚT Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde, Tiszagyulaháza Általános Iskolai Tagintézmény No3- Ungaria

-Secondary school "Helene Lange"-Germania

Scopul activităţilor care se desfăşoară în cadrul Proiectului este de a descoperi importanţa protecţiei şi păstrării mediului înconjurător.

Proiectul îşi propune să conştientizeze elevii şi prin ei părinţii şi întreaga comunitate că schimbarea climatică este ona dintre provocările majore ale secolului nostru –un spaţiu complex unde noi trebuie să ne îmbogăţim cunoştinţele pentru a lua măsuri concrete de a reduce gazele cu efect de seră şi a proteja mediul înconjurător.

Acest parteneriat are ca obiective să descopere şi să studieze influenţa umană asupra climei la nivel european şi mondial, să determine elevii, parinţii, comunitatea să conştientizeze că omul trebuie să se adapteze la riscurile schimbărilor climatice, să dezvolte o gândire pozitivă în rândul elevilor vizavi de protecţia mediului, să îmbogăţească baza didactică cu noi materiale didactice, să promoveze spiritual muncii în echipă atat la nivel de şcoală cât şi la nivel de parteneriat.

În 2010, între 24 şi 29 Octombrie, a avut loc în şcoala noastră Prima Reuniune de Proiect.  A fost o ocazie deosebită ca partenerii din Romania, Turcia, Polonia, Bulgaria, Lituania, Germania, Italia să se intâlnească şi să-şi împărtăşească din ideile şi experienţa lor profesională, să cunoască sistemul de învăţământ din România. Activităţile desfăşurate au fost multiple şi variate: prezentarea şcolilor partenere, vizitarea Şcolii Iveşti şi a Şcolii Nr.11  Bârlad, o şcoală cu o experienţă bogată în proiecte, selectarea LOGO- ului proiectului ( a fost selectat LOGO-ul propus de elevii şcolii din Italia ); elevii şcolii au pregătit prezentări ştiinţifice despre inundaţiile ce au avut loc în ţara noastră în anul 2010 dar şi momente artistice ( dansuri populare, piese de teatru, etc ).De asemenea profesorii parteneri au avut parte de câteva lecţii de cultură şi spiritualitate românească atât în cadrul “cinei europene” unde au fost prezente şi oficialităţi locale cât si prin vizitarea lăcaşelor de cult din sat, a unor mănăstiri din Nordul Moldovei, a Cetăţii Neamţului, etc.

Cea de-a doua Reuniune de Proiect a fost organizată de partenerul italian de la Istituto Comprensivo Statale "Mons.V.Aglialoro" di Caccamo, Sicilia în perioada 12-17 Ianuarie 2011. La această reuniune de proiect şcoala iveşteană a fost reprezentată de Mariana Munteanu, profesor coordonator de proiect, Loredana Stoian, profesor responsabil evaluare în cadrul proiectului, Denisa Stănescu, profesor responsabil diseminare, Andrei Pascu, profesor responsabil cu partea de informatică a proiectului, şi elevii Vişan Anca- Ionela şi Mirciu Dumitru- Alexandru de la clasa a VIII-a A.

Reuniunea din Caccamo a fost un real succes din toate punctele de vedere.Generozitatea, seriozitatea şi ospitalitatea gazdelor noastre profesori şi elevi ne-au făcut să ne simţim ca acasă şi în acelaşi timp să cunoaştem alte locuri şi obiceiuri cu care nu avem ocazia să luăm contact zi de zi.

Pe lângă întâlnirile de lucru ( în care fiecare echipă parteneră şi-a prezentat activitatea desfăşurată în perioada scursă de la prima întâlnire) care s-au fructificat cu prezentarea primelor produse finale ale proiectului : website-ul proiectului http://www.savebutterfliessaveplanet.eu/index.php, blogul proiectului http://savethebutterflieshungary.blogspot.com/ , revista online “ Micul Ecologist “ precum şi revista “Micul ecologist “a şcolii din Polonia am avut ocazia să vizităm şcoala parteneră, sa ne informăm cu privire la sistemul educaţional din Sicilia, să facem cunoştinţă cu profesorii, elevii şi parte din părinţii acestora din urmă. Gazdele noastre ne-au propus şi un program pentru descoperirea patrimoniului cultural prin vizitarea unor obiective turistice: Castelul Caccamo, Grădina Botanică din Palermo, Palatul Parlamentului din Palermo, catedrale din Caccamo şi Palermo, situl arheologic din Himera, oraşul Cefalu, etc.

Următoarea reuniune de proiect va avea loc în perioada 10-15 aprilie în Bulgaria.Până atunci activităţile programate în proiect sunt:

- Realizarea unor documentarii cu temele “Surse de poluare în zona noastră” şi “Hazarde climatice”

- Sărbătorirea Zilei Mondiale a Meteorologiei

- Pregătirea de seminţe şi răsaduri care vor fi schimbate între parteneri.

 

 

Prof. Mariana Munteanu

Şcoala de Arte şi Meserii Iveşti

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Mari2000 | 20.02.2011 11:01 | 2435 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN