Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect judetean ,, La Francophonie creative'' -aprobat in calendarul activitatilor educative si extrascolare jud.Arges

CONCURS judetean pentru elevii cls. IX-XII ŞI SIMPOZION pentru cadrele didactice in specialitate:,„ LA FRANCOPHONIE CRÉATIVE”

Nume proiect: ,, La Francophonie creative';

Organizatori: Colegiul Tehnic Dimitrie Dima Pitesti, Arges

Condiţii de participare: concurs elevi IX-XII si simpozion pentru profesorii de limba franceza

Perioadă înscriere: 27.02.2016 - 15.03.2016

Perioadă desfăşurare: 19.03.2016 - 21.03.2016

CONCURS judetean pentru elevii cls. IX-XII ŞI SIMPOZION pentru cadrele didactice in specialitate:,„ LA FRANCOPHONIE CRÉATIVE”

GRUP ŢINTĂ:

- Elevi din învăţământul liceal: clasele a IX-a – a XII-a

- Cadre didactice din şcolile partenere

 

DURATA: ianuarie-martie 2016

 

ACTIVITĂŢI :

a) Secţiunea A - Concurs de afişe tematice, desene, colaje (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a)   – participare indirectă.

  • Pot participa elevi din ciclul liceal de la toate unităţile şcolare din judeţul Argeș.
  • Nu se percepe taxă de participare.
  • Lucrările se vor realiza pe format A3 sau A4.
  • Data limită pentru primirea fişei de înscriere: 15 martie 2016
  • Jurizarea va avea loc pe 19 martie 2016, ziua competiţiei directe, începând cu ora 9.30.
  • Se vor acorda câte un premiu I, II, III,  un număr de menţiuni reprezentând 25% din numărul participanţilor, premii speciale şi diplome de participare.
  • Juriul va fi compus din cadre didactice de specialitate, reprezentanţi ai ISJ Argeş, ai Universităţii din Piteşti şi ai şcolilor partenere.
  • Materialele participante în competiţie nu se returneazǎ, ci vor rămâne în arhiva Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima”  Piteşti timp de cel puţin un an de zile.

Participanţii la această secţiune sunt rugaţi să aducă materialele la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima” (responsabil: prof. doc. Costache Geanina-Nicoleta, tel. 0733023806) sau să le trimită prin poştă, împreună cu un plic timbrat autoadresat, pe adresa COLEGIUL TEHNIC „Dimitrie Dima”, Str.Războieni, nr.35, Piteşti, Argeş - în atenţia prof. Costache Geanina-Nicoleta. TOATE MATERIALELE TREBUIE SĂ FIE ETICHETATE PE VERSO (nume şi prenume elev/grup de maxim 2 elevi, clasa, şcoala de provenienţă, prof. coordonator)

b) Secţiunea B - Prezentări ale elevilor în Power Point (max. 10 min) – participare directă.

  • pot participa elevi din ciclul liceal de la toate unităţile şcolare din judeţ.
  • Nu se percepe taxă de participare.
  • Data limită pentru primirea fişei de înscriere: 15 martie 2016
  • Jurizarea va avea loc pe 19 martie 2016, ziua competiţiei directe, începând cu ora 9.30.
  • Se vor acorda câte un premiu I, II, III,  un număr de menţiuni reprezentând 25% din numărul participanţilor, premii speciale şi diplome de participare.
  • Juriul va fi compus din cadre didactice de specialitate, reprezentanţi ai ISJ Argeş, ai Universităţii din Piteşti şi ai şcolilor partenere.
  • Materialele participante în competiţie nu se returneazǎ, ci vor rămâne în arhiva Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima”  Piteşti timp de cel puţin un an de zile.
  • În ceea ce priveşte realizarea prezentării, se recomandă evitarea materialelor copiate sau descărcate de pe internet, un punctaj consistent fiind acordat originalităţii şi creativităţii. Prezentarea PPT va avea maxim 15 slide-uri. Se vor aprecia prezentările atât din punct de vedere tehnic, cât şi din perspectiva creaţiei. Durata prezentării – maximum 10 minute. toţi participanţii îşi vor aduce prezentările pe stick/CD şi le vor susţine în faţa juriului).

Participanţii la această secţiune sunt rugaţi să trimită pe e-mail un fişier după cum urmează: Denumirea fişierului care conţine fişa de înscriere va fi: Fişa de înscriere - Nume Prenume – Instituţia. Denumirea fişierului care conţine prezentarea va fi: Prezentare PPT - Nume Prenume – Instituţia. – la adresa de e-mail alinutza_rosu@yahoo.com.

Coordonator secţiune: prof. Roşu Alina - tel. 0740033697.

c) Secţiunea C - Simpozion judeţean: ”Défis et visions d’avenir pour la Francophonie”       cu  participare directă.

ESEURILE VOR FI REDACTATE ÎN LIMBA FRANCEZĂ. Tehnoredactarea se face pe format A4, la un rând, cu margini egale de 20 mm, Times New Roman 12, la un rând şi va conţine maxim 2 pagini.

Participanţii la această secţiune sunt rugaţi să trimită pe e-mail un fişier după cum urmează: Denumirea fişierului care conţine fişa de înscriere va fi: Fişa de înscriere - Nume Prenume – Instituţia. Denumirea fişierului care conţine eseul va fi: Eseu - Nume Prenume – Instituţia. – la adresa de e-mail laurabica77@yahoo.com.

Coordonator secţiune: prof. Bica Laura-Nicoleta - tel. 0746027807.

 

EVALUAREA se va face de cǎtre COLECTIVUL DE COORDONARE împreunǎ cu subcomisiile pe secţiuni. Subcomisiile pe secţiuni vor avea un vicepreşedinte şi trei membri. Din juriu vor face parte profesori invitaţi din alte instituţii de învăţământ din judeţ, din ISJ Argeş, Universitatea din Piteşti.

La toate etapele, fiecare membru al comisiei de evaluare, va acorda fiecărei lucrări un punctaj de la 0 la 100 de puncte, iar punctajul final va fi calculat ca medie aritmetică a punctajelor celor 4 profesori evaluatori. Departajarea creaţiilor cu aceeaşi notă se va face de către preşedintele comisiei, care în acest caz, acordă note pentru fiecare din lucrările aflate la egalitate.

Selectarea de către juriu şi ierarhizarea celor mai bune lucrări, pentru secţiunile B şi C, va ţine cont, atât de valoarea ştiinţifică a temei, de modul de redactare a lucrării cât şi de modul de susţinere.

Aprecierea se va face pe baza unei grile de evaluare care va avea ca indicatori:

● Încadrarea în temă – 10p

● Corectitudinea lingvistică – 10p

● Modul de redactare – originalitatea în alegerea temei şi structurarea logică a conţinuturilor – 20p

● Expunere şi argumentare (pentru participarea directă) – 20p

● Creativitate – 20p

● Limita de timp în prezentare – 10p

● Bibliografie şi sitografie – 10 puncte

Din comisiile de evaluare nu pot face parte cadrele didactice care au elevi sau rude în concurs.

Se vor acorda premii şi menţiuni pentru fiecare secţiune, în conformitate cu Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursurilor şcolare, aprobat cu OM Nr. 3109/28.01.2002, art.47.

Pentru fiecare dintre cele trei secţiuni se acordă premii ( câte un premiu I, II, III şi câte 3 menţiuni pentru fiecare secţiune), respectiv 9 premii şi 9 menţiuni. Toţi participanţii vor primi adeverinţe de participare în care vor fi specificate numele elevilor, instituţia şi coordonatorii (max.2).

În vederea înscrierii la această manifestare, vă rugăm să completaţi FIŞA DE ÎNSCRIERE ataşată şi să o trimiteţi coordonatorului secţiunii la care doriţi să vă înscrieţi, împreună cu PARTENERIATUL datat şi semnat până la data de 15 martie 2016, pentru a fi luate în evidenţă.

Fiecare profesor coordonator se poate înscrie la concurs cu maxim  2 elevi / secţiune.

Menţiune: Actualului regulament i se pot aduce modificări pentru  eventuale îmbunătăţiri în organizarea concursului. Organizatorii au obligaţia să anunţe public modificările în timp util.

 

Propus de: alinutza_rosu | 27.02.2016 16:43 | 1218 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Activitati de vara pentru sanatatea emotionala

Echilibrul emotional
Vacanta in familie

Comentarii (2)

0 0

27.02.2016 19:04 prof_i

Doar cei din judetul Arges pot participa?

0 0

27.02.2016 19:31 alinutza_rosu - Autor

Nu va impiedica nimeni sa ne trimiteti materiale, dar nu vor intra la jurizare.Veti primi din pacate numai diploma de participare la concurs judetean.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

64 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN