Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

PROIECT REGIONAL

A venit momentul să demonstrăm că şcoala, prin programele pe care le promovează, încurajează acţiunile de protecţie a mediului înconjurător, formează personalitatea elevilor, deprinderi de comportare civilizată şi grija pentru păstrarea şi ocrotirea spaţiului în care trăim. În contextul integrării României în Uniunea Europeană, dimensiunea educaţiei ecologice capătă o importanţă deosebită pentru educarea tinerilor şi asigurarea unui mediu sănătos.

Nume proiect: OCROTIREA MEDIULUI, O SANSA PENTRU GENERATIILE VIITOARE

Organizatori: Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Satu Mare, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Nr. 2 Hunedoara; Şcoala Gimnazială Răcăciuni, Bacău; Liceul Tehnologic ,,Vasile Conta" Tîrgu-Neamţ; Liceul Teologic Nr.1 Cudalbi ; Centrul judeţean de ex

Condiţii de participare: cadre didactice (învăţători, institutori, profesori), elevi (ciclul primar, gimnaziu, liceu)

Perioadă înscriere: 05.04.2016 - 17.04.2016

Perioadă desfăşurare: 22.04.2016


1.Înscrierea participanţilor: în perioada 5 aprilie - 17 aprilie 2016, prin e-mail la adresa concurs.eco2016@gmail.com sau prin poştă la adresa Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, str. Mihai Eminescu nr. 5, Satu Mare, jud. Satu Mare, cod poștal 440014.
2. Secţiunile simpozionului:
Secţiunea I: prezentări PowerPoint, maxim20 slide-uri;
Secţiunea a II-a : creaţii plastice (desene, picturi, afişe ecologice, colaje, fotografii);
Secţiunea a III-a : machete realizate din deşeuri, materiale reciclabile.
3. Trimiterea lucrărilor: până la data de 18.04.2016.
Prezentările PowerPoint vor fi trimise prin e-mail la adresa oprea_adryana@yahoo.com sau în format electronic pe CD expediat în plic pe adresa: ”Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, Satu Mare,  judeţul  Satu Mare, cod poştal 440014, cu menţiunea ”Pentru simpozion ecologie”. Prezentările PowerPoint vor fi trimise împreună cu fişa de înscriere şi acordul de parteneriat (opţional).
Creaţiile plastice şi machetele realizate din deşeuri se vor trimite prin poştă pe adresa: Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, Satu Mare,  judeţul  Satu Mare Satu Mare, cod poştal 440014, cu menţiunea ”Pentru simpozion ecologie”. Pachetul de lucrări va conţine fişa de înscriere şi acordul de parteneriat (opţional).
Se va avea în vedere specificarea adresei corecte a expeditorului, numărului de telefon sau a adresei de e-mail unde poate fi contactat.
4. Redactarea lucrărilor:
Lucrarea în format PowerPoint, va avea maxim 20 slide-uri , din care primul slide va conţine titlul lucrării, numele şi prenumele elevului/elevilor (maxim 2 elevi) şi al cadrului didactic sau numai al cadrului didactic, precum şi şcoala de provenienţă.
Acestea pot aborda două teme:
1. Importanţa calităţii mediului înconjurător pentru viaţa şi sănătatea omului. Fiecare slide poate conţine imagini, fotografii şi text care să prezinte importanţa calităţii mediului înconjurător pentru viaţa şi sănătatea omului.
2. Exemple de bune practici. Acestea trebuie să fie inedite, să depăşească materialele din auxiliarele şcolare deja publicate.
Creaţiile plastice şi machetele realizate din deşeuri: pentru fiecare lucrare se va menţiona pe etichetă: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, cadrul didactic îndrumător, şcoala, localitatea, judeţul. Eticheta se va poziţiona în colţul din dreapta, jos. Un cadru didactic poate participa cu maximum două lucrări.
Odată cu lucrările vor fi trimise și fisele de înscriere, eventual și acordurile de parteneriat avizate de conducerea unităţii (în dublu exemplar).

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: danielairina | 05.04.2016 23:50 | 573 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

11.04.2016 08:30 angelap

Sunt Angela Pestritu .Doresc si eu un parteneriat si fisa de inscriere pentru concurs . Vreau sa particip la concurs.O zi buna

0 0

11.04.2016 19:38 danielairina - Autor

Pe ce adresa de mail?

0 0

11.04.2016 21:59 angelap

angela.pestritu@yahoo.com este adresa mea de mail . Sunt Angela Pestritu.Daca se poate sa-mi trimite-ti o fisa de inscriere si un acord de parteneriat pentru a putea participa la concurs maine cel tarziu .. Va multumesc. O seara buna!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

62 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN