Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiectul CERCETATOR IN DEVENIRE

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Stimată Doamnă, Stimate Domnule,

 

Avem onoarea să invităm cadrele didactice din şcoala d-voastră şi elevii şcolii d-voastre din clasele primare şi secundare să participe la proiectul educaţional

« Cercetător în devenire »/« Chercheur en herbe ».

Acest proiect se înscrie în cadrul unei cooperări în domeniul educaţiei pe care o dezvoltăm referitor la predarea ştiinţelor.

                                          

Protocolul acestui proiect, ataşat prezentei scrisori, a fost elaborat cu ocazia cursului de formare pe care l-am organizat la Institutul Francez din Bucureşti, în zilele de 10-12 ianuarie 2011 şi la care au participat profesori de la Liceul nostru şi din unităţi şcolare din România.

 

In cadrul proiectului va fi organizat un eveniment la care vor lua parte elevii tuturor şcolilor participante în proiect, elevi care vor prezenta proiectele lor. Acest eveniment va avea loc la :

« Palatul Național al Copiilor din Bucureşti »,

sâmbata 4 iunie, între orele 10.00 şi 16.00. 

 

Am fi onoraţi să participaţi cu şcoala d-voastră la acest proiect, astfel încat să putem împărtăşi experienţa noastră comună de a promova programul « La Main à la Pâte » în rândul elevilor şcolilor noastre. In cazul în care doriţi să participaţi la acest proiect, vă rugăm să comunicaţi decizia d-voastră d-lui dr. Dan Sporea de la Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Bucureşti, la adresa de e-mail dan.sporea@inflpr.ro, până cel mai târziu la data de 29 aprilie 2011, indicând : numărul de proiecte care vor fi prezentate, subiectul lor, ca şi numărul de elevi participanţi. 

Pentru data de 4 iunie 2011, noi vom asigura cheltuielile de transport pentru participanţii care nu sunt din Bucureşti. In plus, toţi participanţii vor avea asigurată o gustare la prânz.

 

Vă rugăm să primiţi salutările noastre cordiale.

 

Director al şcolii primare                                                          Director general                                                           Adel Chékir                                                                          Michel Lostanlen

 

------------------------------------------------------------------------

 

 

Protocolul proiectului « Cercetător în devenire  »

 

 

  1. Proiectul este destinat elevilor din orice nivel de pregătire. Este încurajată cooperarea dintre elevii învăţământului primar şi a celui secundar.

 

  1. Proiectul poate fi realizat ca o activitate de grup, cu condiţia ca orice activitate propusă să se desfăsoare NUMAI în cadrul şcolii.

 

  1. Experimentele si realizările cu caracter ştiinţific propuse, trebuie să corespundă programei şcolare de fizică, chimie sau biologie. Tema generală este « mediul ».

 

  1. Fiecare realizare trebuie să fie însoţită de caietul de experimente prezentat mai jos, cu descrierea etapelor parcurse pe durata investigării, etape specificate în acest document.

 

  1. Acest proiect se va încheia cu « Ziua Ştiinţei ». O expoziţie va permite prezentarea diferitelor realizări ale elevilor, realizări grupate pe ateliere de lucru.

 

  1. O diplmă a « Cercetătorului în devenire » va fi înmânata fiecărei şcoli participante.

 

  1. Anuntul intentiei dv. de a participa la proiect trebuie sa ne parvina până la data de 22 aprilie 2011, pe adresa de e-mail: dan.sporea@inflpr.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Proiect ştiinţific

 

 

Investigarea ştiinţifică.

 

O investigare ştiinţifică se desfasoară conform următoarelor etape :

1.      Identificarea problemei ştiinţifice de investigat care constituie punctul de plecare al investigării.

2.      Ipotezele : care permit formularea unor predicţii, unor idei care trebuie verificate.

3.      Experimentul : faza pe parcursul căreia se caută ca prin realizarea unui experiment sau a unei observări să se verifice sau să se infirme ipoteza.

4.      Rezultatele: elevul constată şi analizează ceea ce a obţinut.

5.      Concluzii : faza prin care ipoteza este validată sau invalidată.

 

Propus de: alenim | 26.04.2011 22:45 | 2654 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Activitati de vara pentru sanatatea emotionala

Echilibrul emotional
Vacanta in familie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

51 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN