Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiectul FormREF a ajuns la final

POSDRU

Form Ref Obiectivul general al proiectului a fost formarea și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice din aria curriculară „Limbă și Comunicare” de a implementa un curriculum și dezvoltarea profesională continuă a acestora.

Programele de formare au urmărit formarea și dezvoltarea de noi competențe aplicabile în procesul de predare-învățare-evaluare. Cele două programe de formare, Abilitare pe curriculum și Dezvoltare profesională continuă pe componenta instruirii diferențiate a elevilor, au urmărit fiecare dezvoltarea unor competențe cheie pentru asigurarea unei educații de calitate și au avut o structură de tip curs integrat (ore față-în-față, studiu individual on-line, evaluare, resurse auxiliare pe o platformă virtuală dedicată etc.). Formarea și dezvoltarea de noi competențe aplicabile în procesul de predare-învățare-evaluare au ca efect corelarea pregătirii cadrelor didactice cu nevoile și interesele elevilor, cu cerințele europene și cu domeniile prioritare ale educației.

Cadrele didactice au obținut, în urma evaluării finale a achizițiilor dobândite pe parcursul formării, două certificate de absolvire, fiecare valorând 25 de credite profesionale transferabile.

Impactul programelor de formare urmate este unul pozitiv, conform studiului realizat în cadrul proiectului. Unul dintre rezultatele spectaculoase ale acestui studiu arată că, pentru 9 din 10 cadre didactice care au urmat aceste programe de formare, motivația pentru continuarea carierei didactice a crescut, acest lucru reprezentând pe termen mediu și lung scăderea ratei de părăsire a sistemului și creșterea calității și a rezultatelor educaționale.

Colaborarea interregională și valoarea adăugată de proiect actului educațional reprezintă un câștig al tuturor participanților din proiect care se va reflecta pe termen lung în rezultate mai bune ale elevilor la evaluările naționale. Toți indicatorii proiectului au fost realizați și implicit, toate obiectivele au fost atinse.

Proiectul „Formarea continuă a profesorilor de limbă română, engleză și franceză în societatea cunoașterii” a fost finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și a fost implementat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, în 8 județe, respectiv: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea, Ilfov și în Municipiul București. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 36 de luni, în perioada 01 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, cu un buget de 20.898.635 de lei, din care 4.388.713 lei contribuția solicitantului.

 

Pentru mai multe detalii despre proiect, vizitați www.formref.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 09.01.2014 14:47 | 900 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN