Raport de evaluare – clasa pregătitoare, anul şcolar 2012-2013
Raportul de evaluare este un document-tip în care se consemnează nivelul dezvoltării fizice, socio-emoţionale, cognitive, a limbajului şi a comunicării, precum şi al dezvoltării capacităţilor şi atitudinilor de învăţare.
Ce conţine raportul de evaluare a copilului
Raportul de evaluare la finalul clasei pregătitoare este structurat pe următoarele secţiuni:
a) Date de identificare ale elevului;
b) Domenii de dezvoltare: dezvoltare fizică; dezvoltare socio-emoţională; dezvoltare cognitivă; dezvoltarea limbajului şi a comunicării; dezvoltarea capacităţilor şi atitudinilor de învăţare;
c) Principalele aspecte vizate, asociate fiecărui domeniu de dezvoltare şi desprinse din competențele specifice prevăzute în programele școlare în vigoare pentru clasa pregătitoare, în dreptul cărora cadrul didactic responsabil consemnează, în baza documentelor-suport, nivelul achiziţiei: ”realizat” sau ”în curs de realizare”, după caz;
d) Aprecieri şi recomandări.
Cine completează raportul de evaluare
Completarea raportului de evaluare se realizează de către profesorul pentru învăţământ primar/institutorul/învăţătorul care predă la clasa respectivă, în urma consultării şi în colaborare, după caz, cu profesorul psihopedagog, profesorul psiholog şcolar, profesorul logoped, consilierul şcolar, medicul şcolar, alţi profesori ai clasei, părinţii / reprezentanții legali.
Cum vor fi utilizate datele din raportul de evaluare
Cadrul didactic care predă la clasa respectivă prezintă părinţilor, în mod individual, conţinutul raportului de evaluare, până la încheierea anului şcolar, cu scopul de a-i implica pe aceştia în activitatea educativă, prin prezentarea rezultatelor pozitive ale activităţii elevilor, respectiv a rezultatelor care urmează să fie ameliorate.
O copie a raportului de evaluare este înmânată părinţilor.
Raportul de evaluare face parte integrantă din portofoliul educaţional al elevului.
Puteţi descărca în ataşament modelul de Raport de evaluare.
Ce părere aveţi despre competenţele pe care trebuie să le dobândească un elev de clasa pregătitoare până la sfârşitul anului?
Interes general | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: angelailas | 25.09.2012 20:46 | 59867 vizualizări
Comentarii (8)
03.03.2013 17:47 Cameliamariana
Buna ziua.
Am o nelamurire si vreau sa ma ajutati.
Am o fetita in clasa pregatitoare. D-na invatatoare spune ca va face evaluarea fiecarui copil la sfarsitul anului. Multi nu vor trece acest test de evaluare. Printre acesti copii este si fetita mea. Eu sunt o mama singura, muncesc din greu pentru a-mi creste copilul. Unde se vor duce acesti copii.
Va multumesc.
Mariana
12.04.2013 18:22 siouxsie
Se vor duce in clasa I!
12.05.2013 10:03 luchian_204
Buna ziua,
Are cineva un raport completat? Nu imi este clar ce trebuie sa contina rubrica "Aprecieri si recomandari finale".
Multumesc!
11.12.2013 09:02 moldovanmariana
Va rog să-mi trimiteți și mie un raport completat cu recomandările făcute, am de întocmit o astfel de fisa, dar nu sunt învatătoare, sunt doar în curs de calificare.
Îmi este destul de greu. Vă mulțumesc
21.04.2015 19:52 Cristina_23
Va rog daca aveti sa imi trimiteti si mie un raport completa! Va multumesc!
23.04.2015 10:58 Myhaela69
Ce trebuie să scriu la aprecieri și recomandări? Va rog din suflet să-mi trimiteți și mie un raport completat cu recomandările făcute! Vă mulțumesc!
13.05.2015 12:56 irinacernat
Exemplu (pentru elevul S.A.M.)
Elevul este dezvoltat normal din punct de vedere fizic si psihic si este apt pentru realizarea cerintelor scolare la nivelul exigentelor formulate de programa scolara.
Se recomanda:
-crearea unui climat benefic, cu accent pe cultivarea increderii in fortele proprii, in vederea obtinerii unui randament scolar cat mai bun;
-continuarea terapiei logopedice pentru corectarea pronuntiei defectuoase a unor sunete, silabe si cuvinte.
17.06.2019 12:11 silvia-felicia
Doamna Camelia, acest raport este pt a va aduce la cunostinta unele deficiente ale copilului. Nu va influienta promovarea in clasa I, decat daca are deficiente grave si dvs veti dori sa o duceti la o scoala speciala. Daca problemele sunt recuperabile, stati linistita si mai lucrati in vara aceasta cu copilul
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.