Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

simpozion interjudețean

Edouard Herriot Comunicarea culturală a apărut, pe de o parte, din necesitatea clarificării teoretice a unei realități noi, și pe de altă parte, spre a oferi un anumit sprijin practic în vederea unui comportament adecvat la întâlnirea cu celălalt. Educația culturală nu se adresează doar celor minoritari, ci deopotrivă membrilor majorității, care au aceeasi datorie de a relativiza propriile valori, de a combate judecățile de valoare stigmatizante și de a-i valoriza pe ceilalți. Simbolurile sunt însemnele unei culturi, precum cuvintele, imaginile sau obiectele a căror semnificație, convențională de altfel, este recunoscută numai de cei care trăiesc intr-un anumit spațiu intercultural. Conceptul de “ intercultural” pune accentul pe interacțiunea dintre grupurile percepute ca distincte din societate, referindu-se mai degrabă la un proces dinamic de schimburi, de dialog, de negocieri între grupuri, precum și de identificare a unui limbaj comun și a unui spațiu comun în care se desfășoară comunicarea. Caracterul intercultural al unui fapt este tocmai accentul pe relația reciprocă dintre elementele constitutive ale schimburilor. Multiculturalitatea înseamnă toleranţă, acceptare, apreciere, promovarea mai multor culturi.

Nume proiect: Copilarie fericită

Organizatori: Inspectoratul Județean Timiș Școala Gimnazială nr 27 Timișoara

Condiţii de participare: a). completarea fișei de înscriere și trimiterea prin email la adresa: simpozioncopilariefericita@yahoo.com, împreună cu acordul de parteneriat înregistrat, semnat și scanat și declarația pe proprie răspundere pentru originalitatea lucrărilor.

Perioadă înscriere: 15.04.2013 - 07.06.2013

Perioadă desfăşurare: 10.06.2013 - 14.06.2013

 

Educația culturală nu se adresează doar celor minoritari, ci deopotrivă membrilor majorității, care au aceeasi datorie de a relativiza propriile valori, de a combate judecățile de valoare stigmatizante și de a-i valoriza pe ceilalți. Simbolurile sunt însemnele unei culturi, precum cuvintele, imaginile sau obiectele a căror semnificație, convențională de altfel, este recunoscută numai de cei care trăiesc intr-un anumit spațiu intercultural. Conceptul de “ intercultural” pune accentul pe interacțiunea dintre grupurile percepute ca distincte din societate, referindu-se mai degrabă la un proces dinamic de schimburi, de dialog, de negocieri între grupuri, precum și de identificare a unui limbaj comun și a unui spațiu comun în care se desfășoară comunicarea.

Caracterul intercultural al unui fapt este tocmai accentul pe relația reciprocă dintre elementele constitutive ale schimburilor.

Multiculturalitatea înseamnă toleranţă, acceptare, apreciere, promovarea mai multor culturi.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: myrydana | 08.04.2013 19:39 | 572 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

16.05.2013 11:31 myrydana - Autor

Bună ziua, din cauza unor probleme tehnice adresa de email nu poate fi accesata asa ca va rugăm să trimiteți materialele pe urmatoarea adresă de email mirelascurtusotea@yahoo.com.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN