Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION INTERJUDETEAN - SPIRU HARET PERSONALITATE A CULTURII ROMANESTI

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

SIMPOZION INTERJUDETEAN"SPIRU HARET-PERSONALITATE A CULTURII ROMANESTI"

1 . INSTITUTII   COORDONATOARE :

-Inspectoratul  Şcolar al Judeţului Vâlcea

-Casa Corpului Didactic Valcea

2.  COLABORATORI :

Inspector Şcolar Educaţie Permanentă Formală şi Nonformală- prof.Margaritescu Stefan

Inspector  de Specialitate-prof. Ana Maria Floroiu

Forumul Cultural al Ramnicului- prof. dr. Gheorghe Dumitrascu

3. ORGANIZATOR:

Grup Şcolar ,,Căpitan Nicolae Plesoianu” –Structura Scoala cu clasele I-VIII Spiru Haret Rm. Valcea

Despre Spiru Haret se spune că este omul şcolii, ctitorul şcolii româneşti, reducând astfel personalitatea lui la o singură dimensiune. Într-adevăr Haret a reformat învăţământul românesc iar unele dintre ideile sale continuă să stăruie până astăzi. Se neglijează însă faptul că Spiru Haret este, în realitate, un reformator al societăţii româneşti. El a intuit, la fel cum au gândit Cuza, Kogălniceanu, Maiorescu şi Eminescu, că o societate predominant agrară şi ţărănească trebuie modernizată din interiorul ei de către instituţii adecvate. Una dintre aceste instituţii este şcoala, concepută de Haret ca mijloc fundamental al unor transformări în mediul ţărănesc. Haret a înţeles că el poate fi un important agent al reformelor structurale în învăţământul românesc aflat în la sfârşitul secolului al XIX-lea într-o febrilă căutare a căilor optime de modernizare reală.La data de 11 octombrie 1909 a fost inaugurata SCOALA PRIMARA URBANA MIXTA de catre Ministrul Instructiunii Publice Spiru Haret, primarul orasului Nicolae Iepure, ajutorul de primar Gh. Stefanescu,consilieri, politicieni si inalti prelati ai Episcopieii Noului Severin in frunte cu Episcopul Athanasie Mironescu.La 102 ani de la infiintarea in Ramnicu Valcea a scolii care astazi ii poarta numele, se cuvine sa evocam personalitatea marelui om de cultura Spiru Haret, cel caruia noi, romanii, ii datoram accesul la modernitate.

SECTIUNI:

SECTIUNEA  A - Spiru Haret- intemeietorul invatamantului romanesc modern

SECTIUNEA  B - Spiru Haret – personalitate polivalenta

16. MODALITATI  DE  DISEMINARE A REZULTATELOR

Rezultatele obtinute ca urmare a desfasurarii simpozionului vor fi diseminate prin PAGINA WEB A SCOLILOR  ; MASS-MEDIA ; CERCURI    PEDAGOGICE ; COMISII  METODICE  DE SPECIALITATE


17. LOGISTICA

- flip-chart,  laptop ,  videoproiector,

18. PERSOANE DE CONTACT

prof. Teiusanu Andreea - tel:0765450238

prof. Corbeanu Daniel - tel: 0766335025

19.  DATA  ŞI  LOCUL  DESFĂŞURĂII:

- 15 octombrie 2011 Scoala cu clasele I-VIII Spiru Haret

Str. Stirbei Voda, nr. 111 ; Ramnicu Vâlcea

Tel./fax : 0350414885

a) -înscrierea  participanţilor  si  depunerea lucrāriilor

-  inscrierea  pana   la    data de 10.10.2011 pe baza fişei de înscriere expediată pe  adresele de   e–mail de mai jos ,cu mesajul inscriere simpozion judetean Judetean ,, Spiru Haret – personalitatea a culturii romanesti:

-  depunerea lucrarii si rezumatului acesteia pânā la data de 10.10.2011, în format electronic sau prin postă la adresa Scoala cu clasele I-VIII Spiru Haret, str.Stirbei Voda nr.111, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea, cu specificarea pe plic: Simpozion Judetean ,, Spiru Haret – personalitatea a culturii romanesti: .  Pe plic se vor  specifica numele, prenumele,  şcoala si sectiunea  ;

-pentru  lucrarile  trimise   electronic se recomandă ca fişierele ataşate să poarte numele autorului si  se vor transmite pe adresa de e-mail :

scoalaspiruharet@yahoo.com

b) - redactarea lucrārilor

  • lucrarea  va  avea  maxim  5 pagini  ,format A4 , tip portret .(margini : stânga- 2,5 cm ; sus-1 cm; jos-1 cm ; dreapta 1 cm )
    • fiecare lucrare va contine: bibliografie ; un rezumat de maxim o pagina .
  • titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 12 Bold), centrat;
  • pe antetul lucrarii se va specifica autorul/autorii şi instituţia (Times New Roman 12);
  • lucrarile se vor preda organizatorilor pe suport scris si electronic (e-mail sau CD).

c) conditii de participare

- cadrele  didactice pot dona suma de 30 lei /persoana (cheltuieli pentru pregatirea mapelor si a  diplomelor de participare) ;

- la fiecare lucrare pot fi maximum doi autori, iar  taxa de participare se achita individual;

- donatia  pentru inscriere la simpozion se achita prin virament bancar in contul : RO65RZBR0000060007681526  RAIFFEISEN BANK Sucursala Ramnicu Valcea-Pigui Madalina, pentru :   “ inscriere simpozion interjudetean ,, Spiru Haret – personalitatea a culturii romanesti: :

- vă rugăm să menţionaţi, în mesajul prin care confirmaţi înscrierea, numărul „ordinului de plată/încasare” cu care a fost achitată taxa de participare.

Participanţii care au nevoie de  materiale – suport (video, retroproiector, flip-chart) pentru prezentarea lucrārii sunt rugaţi sa precizeze acest lucru în formularul de înscriere.

Nu se pot primi lucrari la o data ulterioara celei anuntate. Organizatorii simpozionului isi iau permisiunea de a respinge lucrarile care nu respecta conditiile de redactare si legea dreptului de autor.

Pentru organizarea cu succes a acestei activitati, va rugam sa confirmati participarea directa, pana la data de  10.10.2011 , pe adresa Scoala cu clasele I-VIII Spiru Haret, str. Stirbei Voda nr.111 –Ramnicu Valcea –tel/fax-0350414885; e-mail : scoalaspiruharet@yahoo.com

 

VA STEPTAM


 


Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: danny_782701 | 03.10.2011 13:36 | 1631 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN