Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION NATIONAL BLAJUL, LA MOMENT ANIVERSAR editia a III a

Proiectul porneşte de la ideea că fluxul informaţional impresionant şi ritmul accelerat al schimbărilor sunt atributele societăţii actuale. Adaptarea la societatea în schimbare este facilitată de educaţie, omul zilelor noastre devenind capabil să se raporteze activ, reflexiv şi autonom la actul de cultură. Elevii şi cadrele didactice sunt invitaţi să cerceteze istoria comunităţii locale şi să participe cu rezultatele cercetării la ediţia III a simpozionului BLAJUL, LA MOMENT ANIVERSAR găzduit de Liceul Tenologic Timotei Cipariu Blaj. Simpozionul va avea patru secţiuni: o secţiune rezervată pentru eseuri, critică literară şi istorie, o altă secţiune va fi de creaţie literară – poezie şi proză, avem inclusă o secţiune de artă plastică şi nu în ultimul rând o seciune dedicată valenţelor educative în viziunea unui învăţământ modern, activ, centrat pe elev. Integrarea învăţământului românesc în context european impune necesitatea de a cultiva elevilor mândria apartenenţei spirituale la poporul român, prin valorificarea istoriei locale şi naţionale. Aşadar, avem datoria să păstrăm vie dorinţa de a cerceta şi interpreta multiplele valenţe ale acestui moment unic în istoria neamului românesc. Cercetarea personalităţilor locale conduce elevii pe drumul descoperirii istoriei locurilor natale într-o altă lumină, deosebită de prezentarea didactică de la catedră. Este de datoria noastră, să menţinem conştiinţa noii generaţii ancorată în istoria locală si nationala.

Nume proiect: Blaju,l la moment aniversar

Organizatori: INSCPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN ALBA LICEUL TEHNOLOGIC TIMOTEI CIPARIU BLAJ CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BLAJ BIBLIOTECA ŞCOALA ARDELEANĂ BLAJ ASTRA BLAJ MUZEUL DE ISTORIE AUGUSTIN BUNEA BLAJ TIPOGRAFIA BUNA VESTIRE BLAJ

Condiţii de participare: trimiterea lucrarilor online pentru cuprinderea lor in brosura cu ISSN fara taxa de participare

Perioadă înscriere: 04.05.2015 - 12.05.2015

Perioadă desfăşurare: 15.05.2015

  1. NU se percepe taxă de particiare
  2. Pentru a participa la simpozion fiecare cadru didactic va completa fişa ataşată a email-ului (atât pentru cadre didactice cât şi pentru elevi).

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: 2kamy | 06.05.2015 13:42 | 727 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN