Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozion National la G.S. "Matei Basarab" Craiova

Grupul Şcolar „Matei Basarab”, Craiova

Str. V. Alecsandri, nr.113, Craiova, Dolj

Tel. 0352.428020

Vă invită să participaţi la:

SIMPOZIONUL NAŢIONAL CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ

“Eco-Europa prin programul mondial

Eco-Scoala”

Simpozionul este cuprins în Calendarul Activităţilor de perfecţionare la nivel naţional al CCD Dolj la poziţia 18

 

20 mai 2011-ediţia a III-a

 

Parteneri: ISJ Dolj, CCD Dolj, Univ.din Craiova- Fac. De Geografie, Fac. De Agricultură, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj, şcoli din ţară şi străinătate.

Argument: Societatea contemporană se confruntă cu o serie de probleme stringente, dintre care se evidenţiază criza ecologică mondială, determinată de impactul acţiunii omului asupra ecosistemelor naturale, criză care a dus la schimbarea raportului dintre om şi natură.

Noi, profesorii, educatorii suntem datori să promovăm educaţia ecologică prin implicarea şi mobilizarea efectivă a elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi comunităţii locale. Simpozionul este un prilej de a împărtăşi fiecare metode, tehnici de lucru cu elevii, modalităţi de abordare a acestui tip de educaţie, exemple concrete de acţiuni desfăşurate cu elevii atât în şcolile din ţara noastră, cât şi în şcoli partenere din Europa.

Obiectivul general: Încurajarea implicării cadrelor didactice, a elevilor şi a familiilor acestora în rezolvarea problemelor de mediu, în vederea îmbunătăţirii calităţii lui şi promovarea principiilor ecologice şi a dezvoltării durabile în şcoală.

  1. SECŢIUNI

1. Abordarea interdisciplinară şi metodele de promovare a practicilor ecologice la elevi, familie şi comunitatea locală (sesiune de referate)

2. Proiecte de mediu realizate în unităţile de învăţământ din ţară şi   străinătate (prezentare de proiecte)

 

3.   Utilizarea mijloacelor IT în promovarea şi desfăşurarea (realizarea) activităţilor ecologice (prezentări PowerPoint, Site-uri web, bloguri, filme didactice, postere, broşuri).

4. Workshop – Refoloseşte şi creează verde.

  1. RECOMANDĂRI PRIVIND REDACTAREA LUCRĂRILOR

           Redactarea lucrărilor:

            - se va face pe format A4, pe o singură parte, la 1,5 rânduri, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justified”);

            - lucrările vor avea 2-4 pagini, vor fi redactate cu font TIMES NEW ROMAN, corp de litera 12, caractere româneşti;

            - fiecare lucrare va conţine: bibliografia (autor, titlu lucrare, editura, localitate, an) şi un rezumat de maxim o pagină;

            - dacă va fi necesară o prezentare în Power Point aceasta va conţine maxim 12 slide-uri;

         - proiectele de mediu şi lucrările secţiunii 3 vor fi însoţite de un rezumat de aprox. 1 pagină pentru a fi publicate în revistă;

            - în funcţie de complexitatea lucrărilor, pot fi elaborate şi în echipe de două cadre didactice. În acest caz , fiecare participant va primi câte o diplomă de participare, dacă se vor prezenta amândoi la activitate.

           Lucrările prezentate trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat din tematica propusă dezbaterii, să aibă caracter de originalitate, noutate şi aplicabilitate practică în activitatea de predare – învăţare – evaluare. 

             Lucrările se vor înainta organizatorilor pe suport scris si electronic până la data de 25 aprilie 2011 pe adresa simpozionbasarab@yahoo.com. Înscrierea participanţilor se va face pe baza unui FORMULAR DE ÎNSCRIERE, până la data de 20 aprilie 2011. Prezenţa la simpozion este obligatorie!

 

  1. INFORMAŢII DE NATURĂ ORGANIZATORICĂ ŞI FINANCIARĂ

           

       + Participanţii a căror prezentare necesită materiale-suport (retroproiector, flip-chart, videoproiector) sunt rugaţi să precizeze acest lucru în formularul de înscriere la simpozion

      -Participanţii (cadre didactice) vor primi diplome de participare, mapă, pliant şi o revista cu rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul simpozionului cu I.S.S.N

           -Taxa de participare pentru cadrele didactice este de 30 RON de persoana, sumă ce va fi depusă în contul IBAN: RO66RNCB0134041507700011 deschis la Banca Comercială Română, pe numele Dodenciu Mirela până la data de 25 aprilie 2011; copia scanată a chitanţei va fi trimisă pe adresa

simpozionbasarab@yahoo.com

Şcoala poate asigura cazare şi masă la internatul şi cantina liceului pentru participanţii din alte judeţe sau din afara ţării.

             

 

PERSOANA/PERSOANE DE CONTACT:

prof. Simona Elena Pîrvu - Grupul Şcolar „Matei Basarab” Craiova, tel. 0743078591

prof. Daciana Dumitru - Grupul Şcolar „Matei Basarab” Craiova, tel 0752360351

prof. Irina Iubişi- Grupul Şcolar „Matei Basarab” Craiova, tel 0766324032

prof. Mihaela Nadia Şerban – Grupul Şcolar „Matei Basarab” Craiova, tel 0746055756

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: magdagirju | 30.03.2011 10:25 | 2093 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN