Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozion Regional

Procesul instructiv-educativ pe care îl desfăşurăm în grădiniţă permite fiecărei educatoare punerea în valoare a propriei experienţe didactice, prin activităţi educative cu caracter integrat şi cu o abordare complexă a conţinuturilor. Prin abordarea integrată a activitătilor în grădinită, facem ca granițele dintre tipurile și categoriile de activităti să dispară și studiem tema aleasă cu ajutorul mijloacelor de investigare a mai multor știinte.

Nume proiect: Simpozion Regional ,,Influența activităților integrate în procesul instructiv- educativ”

Organizatori: Liceul Teoretic "David Voniga", Giroc structură Grădinița P.P. Chișoda

Condiţii de participare: - înscrierea participanţilor prin completarea fişei de participare , până la data de 17.01.2016 pe adresa de e-mail: gradinitachisoda@yahoo.com - data limită de trimitere a lucrărilor va fi până la data de 20.01.2016 - lucrările se vor trimi

Perioadă înscriere: 08.01.2016 - 17.01.2016

Perioadă desfăşurare: 08.01.2016 - 25.01.2016

Preşcolaritatea este cel mai bun moment al vieţii în care se pot forma abilităţi importante, de bază, pentru: muzică, sport, limbi moderne, dar şi capacităţi de gândire şi comunicare necesare învăţării şcolare de mai târziu. Procesul instructiv-educativ pe care îl desfăşurăm în grădiniţă permite fiecărei educatoare punerea în valoare a propriei experienţe didactice, prin activităţi educative cu caracter integrat şi cu o abordare complexă a conţinuturilor.

Predarea integrată a cunoştinţelor este considerată o strategie modernă de organizare şi desfăşurare a conţinuturilor, iar conceptul de activitate integrată se referă la o activitate în care se îmbrăţişează metoda de predare-învăţare a cunoştinţelor îmbinând diverse domenii şi constituirea deprinderilor şi abilităţilor preşcolarităţii.

Prin abordarea integrată a activitătilor în grădinită, facem ca granițele dintre tipurile și categoriile de activităti să dispară și studiem tema aleasă cu ajutorul mijloacelor de investigare a mai multor știinte. Prin activităţile integrate desfăşurate cu copiii aducem un plus de lejeritate şi mai multă coerenţă procesului de predare-învăţare, punând un accent deosebit pe joc ca metodă de bază a acestui proces.

 

 

SCOPUL

Evidenţierea  unor  strategii didactice utilizate în maniera integrată în cadrul  activităţilor instructiv-educative care  să conducă la realizarea obiectivelor inter-, trans-, pluridisciplinare.

 

OBIECTIVE

  • ·         Realizarea unui schimb de experienţă între cadrele didactice interesate de acest demers instructiv-educativ;
  • ·         Stimularea comunicării și colaborării;
  • ·         Prezentarea  beneficiilor cu privire la activitățile integrate;

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: camelia_donoiu | 10.01.2016 23:03 | 832 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN