Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZIONUL INTERNATIONAL "EDUCATIE FARA FRONTIERE", editia I, 4 mai 2012

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Conducerea Colegiului “C. Negruzzi” Iaşi vă comunică intenţia de a organiza pe data de 4 mai 2012 Simpozionul Internaţional “EDUCAŢIE FĂRĂ FRONTIERE”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Liceul „Litterarum” Chişinău şi Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Municipiului Chişinău.

Pentru a obţine aprobarea dumneavoastră, în vederea desfăşurării simpozionului, vă prezentăm câteva repere argumentative.

 

 

„Natura ne aseamănă. Educaţia ne deosebeşte.”

(Confucius)

I. Argument

   Prin educaţie, omul evoluează de la starea de natură biologică la cea de fiinţă culturală, asimilând cultura şi uneori fiind capabil să o creeze. De aceea, educaţia reprezintă o funcţie esenţială şi permanentă a societăţii, care asigură transmiterea eredităţii sociale a culturii şi civilizaţiei, fiind în acelaşi timp un instrument fundamental pentru formarea individului ca personalitate. De la o generaţie la alta, cultura se propagă prin intermediul educaţiei, diversificându-se şi dezvoltându-se continuu. În contextul societăţii actuale, se impune din ce în ce mai mult educaţia în perspectiva deschiderii către valori multiple, venind astfel în întâmpinarea fenomenului de globalizare a lumii contemporane. Astfel, educaţia interculturală vine în sprijinul individului, ajutându-l să perceapă, să accepte, să respecte şi să experimenteze alteritatea. Încă din şcoală, trebuie să se creeze un mediu educaţional, care să ofere omului şansa de a interacţiona cu purtători de expresii culturale diferite, dezvoltându-se astfel posibilitatea deschiderii spre alte culturi, în perspectiva unei civilizaţii comune .

Având în vedere că educaţia interculturală este e preocupare vie a sistemelor de educaţie şi a educatorilor, organizarea şi desfăşurarea Simpozionului Internaţional ” Educaţie fără frontiere” vin în sprijinul participanţilor, oferind posibilitatea de a se cunoaşte, de a împărtăşi şi celorlalţi din experienţa proprie. Această manifestare favorizează recunoaşterea complexităţii relaţiilor existente între culturi, instituţii, sisteme şi cicluri de învăţământ, discipline şcolare, indivizi diferiţi, propunând respectarea diversităţii, toleranţei, solidarităţii. Participanţii la acest simpozion pot să realizeze un schimb util de informaţii menite să îmbogăţească cunoştinţele tuturor, să perfecţioneze stilul de muncă la catedră al dascălilor, oferind modele diverse de abordare a disciplinelor şcolare, în vederea desfăşurării unor activităţi interactive, eficiente, atractive. Dezbaterile şi lucrările ştiinţifice prezentate în cadrul simpozionului permit o analiză asupra modului în care pot fi experimentate modalităţi eficiente de corelare a diferitelor tipuri de conţinuturi, de îmbinare armonioasă a tuturor formelor de educaţie, care să faciliteze adaptarea individului la exigenţele lumii contemporane. O atenţie sporită se acordă transferului cunoştinţelor elevului în contexte diverse, apelându-se la multiplele forme de organizare a conţinuturilor învăţării (multi-, pluri-, inter-, transdisciplinaritatea) creându-se premisele dezvoltării personalităţii umane din perspectivă holistică.

Toate rezultatele acestui proiect converg spre o creştere a calităţii actului didactic.

 

II. Finalităţi

Simpozionul Internaţional “ Educaţie fără frontiere ” vizează formarea competenţelor interculturale ale indivizilor, propune trasee transcurriculare în conceperea unei educaţii armonioase , plasând actul didactic între tradiţie şi modernitate.

 

II.                Obiective

  • ·       
  • ·        Deschidere către alteritate, pentru a o putea înţelege din prisma propriilor valori
  • ·        Conştientizarea, respectarea şi acceptarea diferenţelor dintre culturi
  • ·        Abordarea conţinuturilor didactice dintr-o manieră transcurriculară
  • ·        Eficientizarea   demersului didactic, prin valorificarea tradiţiei şi deschiderea fata de modernitate
  • ·        Stimularea interesului elevilor pentru activităţile educative, prin îmbinarea eficientă a metodelor şi mijloacelor modern şi tradiţionale de învăţământ
  • ·        Prezentarea şi explorarea unor trasee educaţionale inedite ( proiecte educative, studii de caz, demersuri didactice)
  • ·        Realizarea unui schimb de experienţă benefic tuturor participanţilor

 

III.             Grup ţintă:

-          Cadre didactice din învăţământul, preuniversitar şi universitar, precum şi cele din învăţământul special sau din şcoli ce dezvoltă alternative educaţionale.

-           

IV.              Secţiuni:

1.      Educaţie interculturală

2.      Trasee transcurriculare în conceperea unei educaţii armonioase

3.      Confluenţe didactice între tradiţie şi modernitate; studii de caz, proiecte educative. Abordări teoretice spre o educaţie holistică

 

V.                 Coordonatorii şi moderatorii pe secţiuni se vor desemna de către parteneri în perioada organizării simpozionului.

     

VI.              Aspecte organizatorice:

1.      Înscrierea participanţilor la simpozion presupune :

  • ·        Transmiterea electronică a fişei de înscriere ( Anexă)
  • ·        Toma Coz
  • ·        Achitarea taxei de participare ( 70 RON, incluzând costul mapei, organizarea, preţul volumului cu ISBN şi diploma de participare ) şi transmiterea copiei după chitanţă prin poştă sau în forma scanată pe adresa de mail mai sus menţionată. Taxa poate fi trimisă până la data de 20 aprilie 2012 prin virament bancar în contul IBAN LEI: RO21BRDE240SV81187572400, deschis la BRD Iaşi,, Agenţia Copou, cu precizarea Pentru Simpozionul „Educaţie fără frontiere”.

Pe chitanţă trebuie să apară : numele, prenumele, CNP şi precizarea Pentru Simpozionul Internaţional “Educaţie fără frontiere”

  • ·       

            Cadrele didactice interesate vor trimite cererea de înscriere, lucrarea şi dovada achitării taxei prin poştă, pe adresele de e-mail menţionate sau le vor depune direct la secretariatul Colegiului “C. Negruzzi” Iaşi până pe data de 20. 04. 2012.

2.      Condiţii de tehnoredactare:

1.      În Microsoft Word, cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de literă 12, tehnoredactare la 1,5 rânduri;

2.      Conţinutul lucrării trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat, din tematica propusă dezbaterii, să aibă originalitate şi să cuprindă experienţe personale.

3.      Lucrările vor fi însoţite de bibliografie şi vor conţine maxim 7 pagini;

4.      Autorii îşi asumă responsabilitatea pentru originalitatea lucrării, pertinenţa şi fidelitatea citatelor şi a surselor folosite.

Pentru detalii, ne puteţi contacta la telefoanele: 0740/ 853235; 0734/ 009699 (LUNI – VINERI între orele 8 – 15) sau pe adresele de e-mail ral_iar@yahoo.com, balan_mona01@yahoo.com.

 

IX . Evluarea

            Fiecare autor va primi o mapă care va conţine diploma de participare, precum şi volumul publicat cu ISBN, programul secţiunii la care s-a participat, fişă de evaluare a organizării şi a conţinutului ştiinţific al simpozionului, alte documente.

            Sugestiile şi comentariile vor constitui un feed-back pentru reglarea activităţii la ediţiile ulterioare.

            Criterii de evaluare :

  • numărul de participanţi ;
  • calitatea lucrărilor prezentate ;
  • reflectarea în media ;
  • calitatea şi densitatea lucrărilor susţinute în timpul dezbaterilor ;
  • aprecierile, comentariile partenerilor.

                                                                      

 

                                                                                                                                      

 

 

FORMULAR – CERERE PENTRU ÎNSCRIEREA LA

SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL „EDUCAŢIE FĂRĂ FRONTIERE”

EDIŢIA I

4 mai 2012

Date despre participant:

Nume………………………………………………………………………………………………………..

Prenume……………………………………………………………………………………………………..

Adresă: ……………………………………………………………………………………………………...

Localitate/ Judeţ :……………………………………………………………………………………………

Telefon/  Adresă de e-mail: …………………………………………………………………………………

Loc de muncă/ Unitatea şcolară :…………………………………………………………………………….

Date despre referat:

1. Tema referatului: ………..……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

2.Secţiunea :………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

3.Mod de participare:      

  • prezenţa autorului ;
  • transmiterea lucrării.

4. Prezentarea lucrării: (precizaţi mijloacele tehnice necesare pentru prezentarea lucrării)

………………………………………………………………………………………………………………

5.Taxa de participare:

Am plătit taxa de participare prin:

  • Transfer bancar;      
  • Depunere prin chitanţă la secretariatul colegiului.

Notă: Prezenţa este obligatorie pentru cadrele didactice din judeţul Iasi.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: rusuroxana | 03.04.2012 00:07 | 4868 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

08.04.2012 19:46 jsluminita

De ce trebuie sa apara pe chitanta CNP-ul?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN