Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZIONUL INTERREGIONAL CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ cu tema „Educaţia permanentă- o nouă viziune asupra educaţiei”, ediţia a VIII-a.

Educaţia permanentă reprezintă o direcţie importantă de evoluţie a activităţii de formare-dezvoltare a personalităţii, care urmăreşte valorificarea tuturor dimensiunilor şi formelor educaţiei proiectate şi desfăşurate pe tot parcursul existenţei umane şi în orice moment al acesteia. Educaţia, pe lângă faptul că este un drept al omului, este o premisă pentru obţinerea dezvoltării durabile şi un instrument esenţial pentru o bună administrare, pentru adoptarea unor decizii în cunoştinţă de cauză şi promovarea democraţiei. De aceea, educaţia pentru dezvoltare durabilă transformă perspectiva noastră in realitate. Educaţia îmbunătăţeşte capacitatea indivizilor, a grupurilor, a comunităţiilor, a organizaţiilor şi a ţărilor de a gândi şi de a acţiona în favoarea acesteia. Ea poate genera o schimbare în mentalităţiile oamenilor, potenţând capacitatea acestora de a crea o lume mai sigură, mai sănătoasă şi mult mai prosperă, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii.Totodată, oferă o abordare critică, un grad sporit de conştientizare şi puterea de a explora şi de a dezvolta noi concepte, viziuni, metode şi instrumente, prin respect şi toleranţă reciprocă.

Nume proiect: SIMPOZIONUL INTERREGIONAL CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ cu tema „Educaţia permanentă- o nouă viziune asupra educaţiei”, ediţia a VIII-a.

Organizatori: Acţiunea va avea loc la Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri” Ploieşti, Prahova (strada Poștei, nr.19). Sesiunea de comunicări este deschisă cadrelor didactice de orice specialitate şi părinților. INIŢIATOR ŞI COORDONATORI: ŞCOALA GI

Perioadă înscriere: 02.10.2013 - 10.10.2013

Perioadă desfăşurare: 12.10.2013

INSPECTORATUL ŞCOLAR               CASA CORPULUI DIDACTIC                ŞCOALA GIMNAZIALĂ

JUDEŢEAN PRAHOVA         PRAHOVA                                                    „SFÂNTA VINERI” PLOIEŞTI

NR. ……………………………               NR. …………………………….                      NR. ………………………………

Inspector Şcolar General,      Director C.C.D. Prahova,                      Director Şcoala „Sfânta Vineri” Ploieşti,

prof. Horia Toma                                                       prof. Daniela Mariana Cazacu                 prof. Ana-Maria Apetrei

INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI PRAHOVA

CASA CORPULUI DIDACTIC PRAHOVA

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „SFÂNTA VINERI” PLOIEŞTI, PRAHOVA

vă invită să participaţi în data de 12 octombrie 2013 la SIMPOZIONUL INTERREGIONAL CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ cu tema „Educaţia permanentă- o nouă viziune asupra educaţiei”, ediţia a VIII-a.

 

Acţiunea va avea loc la Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri” Ploieşti, Prahova (strada Poștei, nr.19).

Sesiunea de comunicări este deschisă cadrelor didactice de orice specialitate şi părinților.

 

INIŢIATOR ŞI COORDONATORI:

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „SFÂNTA VINERI” PLOIEŞTI, PRAHOVA

dir. prof. Ana-Maria Apetrei

dir. adj. prof. Ion Lupea

înv. Beldica Aurica

prof. Iliescu Simona

prof. Tacea Maria-Ninița

prof. Iene Ştefania

prof. Puiu Tina

prof. Lungan Cristina

prof. Georgescu Elena

prof. Stănescu Alina

 

 

 

PARTENERI:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova

Casa Corpului Didactic Prahova

Primăria Municipiului Ploieşti

 

ARGUMENT

Educaţia permanentă reprezintă o direcţie importantă de evoluţie a activităţii de formare-dezvoltare a personalităţii, care urmăreşte valorificarea tuturor dimensiunilor şi formelor educaţiei proiectate şi desfăşurate pe tot parcursul existenţei umane şi în orice moment al acesteia.

Educaţia, pe lângă faptul că este un drept al omului, este o premisă pentru obţinerea dezvoltării durabile şi un instrument esenţial pentru o bună administrare, pentru adoptarea unor decizii în cunoştinţă de cauză şi promovarea democraţiei. De aceea, educaţia pentru dezvoltare durabilă transformă perspectiva noastră in realitate.

Educaţia îmbunătăţeşte capacitatea indivizilor, a grupurilor, a comunităţiilor, a organizaţiilor şi a ţărilor de a gândi şi de a acţiona în favoarea acesteia. Ea poate genera o schimbare în mentalităţiile oamenilor, potenţând capacitatea acestora de a crea o lume mai sigură, mai sănătoasă şi mult mai prosperă, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii.Totodată, oferă o abordare critică, un grad sporit de conştientizare şi puterea de a explora şi de a dezvolta noi concepte, viziuni, metode şi instrumente, prin respect şi toleranţă reciprocă.

OBIECTIVE:

  • ·         Dezvoltarea cunoştinţelor, abilităţilor şi competenţelor dintr-o multiplă perspectivă: personală, civică, socială sau ocupaţională.
  • ·

SECŢIUNI:

SECŢIUNEA I (pentru cadre didactice)

  • Articole, studii, referate pe tema „Educaţia permanentă-o nouă viziune asupra educaţiei”.
  • Sugestii privind conținutul comunicărilor științifice: experiențe didactice inedite, inovații în activitatea didactică școlară și extracurriculară, forme moderne de organizare a învățării.
  • Date informative: număr limitat de comunicări științifice - 100.

 

 

SECŢIUNEA a II-a (pentru cadre didactice)

„Activități centrate pe proiecte educaționale”

  • Sugestii: împărtăşirea unor exemple de bună practică prin diseminarea proiectelor derulate( ex. T.I.M.E.,derulat la nivelul şcolii ,,Sfânta Vineri”), acțiuni parteneriale educaționale, proiecte școlare derulate în colaborare cu alte instituții.
  • Date informative: număr limitat de proiecte / parteneriate educaționale - 30.

 

SECŢIUNEA a III-a (pentru părinți)

Educaţia durabilă la nivelul Şcolii Gimnaziale ,,Sfânta Vineri”

  • Sugestii: exemple de bună practică, propuneri de activităţi etc.
  • Date informative: număr limitat de părinți participanți la dezbatere - 40.

 

NOTĂ: - lucrările vor fi susținute la nivel de secțiune;

- lucrările vor fi elaborate de una, maxim două persoane și vor fi evaluate chiar de participanți, luând în considerare suportul științific, gradul de originalitate, noutatea;

- se pot prezenta portofolii ale elevilor, fişe de lucru, albume, materiale didactice auxiliare, pliante, postere, prezentări ppt. etc.

 

PROBLEME ORGANIZATORICE:

Înscrierea participanţilor se va face prin completarea fişei de înscriere şi expedierea acesteia până la data de      10 octombrie 2013, pe adresa: scoalasfantavineri@gmail.com.

Taxă de participare: 15 RON (numai pentru persoanele care participă direct la desfăşurarea lucrărilor simpozionului)

Taxă de publicare: 30 RON

Persoanele care participă direct vor achita taxa de participare/publicare în ziua desfăşurării lucrărilor –               12 octombrie 2013.

Lucrările simpozionului se vor desfăşura începând cu ora 9.00. (În fiecare sală vor fi repartizaţi câte 10 participanţi. Timpul alocat fiecăruia va fi de 5 minute).

Persoanele care doresc publicarea lucrărilor le vor trimite până la data de 20 octombrie 2012, pe adresa scoalasfantavineri@gmail.com, iar taxa de publicare va fi depusă, până la aceeaşi dată, pe adresa: Stănescu Alina, str. Poștei, nr. 19, Ploieşti, Prahova, cu menţiunea – „Pentru simpozion”.

Relaţii suplimentare puteţi obţine zilnic (între orele 13-16) la telefoanele: 0722440308 (Beldica Aurica) și 0745328810 (Puiu Tina).

 

Informații pentru persoanele care doresc să publice lucrarea:

- Redactarea lucrării se va face în format A4, la un rând, cu margini egale de 20 mm, Arial 12;

- Sub titlu (Arial 14 Bold) se vor scrie profesia, numele şi prenumele autorului, instituţia, localitatea, judeţul (Arial 14 Bold);

- Lucrările trebuie să fie corectate de eventualele greşeli apărute la tehnoredactare. Scrisul să conţină semnele diacritice: ă, â, î, ş, ţ.

Organizatorii/colectivul de redacţie nu-şi asumă responsabilitatea pentru conţinutul științific al lucrărilor sau pentru cele care nu respectă cerinţele de tehnoredactare.

În caz contrar, lucrările vor fi returnate.

NOTE:

1. Toţi participanţii vor primi diplomă de participare, iar cei care participă direct vor primi și certificat de participare.

2. Publicaţia va avea ISBN.

 

 

 

 

 

 

FIȘĂ DE ÎNSCRIERE

 

Simpozionul Interregional cu participare internațională „Educaţia permanentă-o nouă viziune asupra educaţiei”

 

 

 

Nume și prenume:

 

Profesia:

 

Numele unității de învățământ:

 

Adresa participantului:

 

Telefon:

 

E-mail:

 

Secțiunea:

 

Titlul lucrării:

 

Modul participării (direct / indirect):

 

Prezentarea lucrării (precizaţi mijloacele tehnice necesare pentru prezentarea lucrării):

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Fișa de înscriere se va trimite împreună cu lucrarea până la data de 10 octombrie 2012, pe adresa de e-mail: scoalasfantavineri@gmail.com.

 

 

 

 

Vă mulțumim!

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: florinaoana | 02.10.2013 21:19 | 2496 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

03.10.2013 10:14 dona66

Din anunt se intelege ca pentru participare indirecta nu se plateste taxa de participare, ci doar pentru publicare daca se doreste.
Daca lucrarea e acceptata, diploma de participare se trimite prin mail?

0 0

03.10.2013 19:34 claudiab

2012 sau 2013??

0 0

05.10.2013 18:06 ralucaiancau

Aceeasi intrebare ca si colega de mai sus,
Din anunt se intelege ca pentru participare indirecta nu se plateste taxa de participare, ci doar pentru publicare daca se doreste.
Daca lucrarea e acceptata, diploma de participare se trimite prin mail?
Va multumesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN