Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozionul naţional DECEBAL – ,,Primul mare erou martir al neamului nostru”

Decebal, ultimul rege al Daciei, este unul dintre personajele fascinante din istoria românilor. Domnia sa, de două decenii, a avut loc într-o perioadă în care Imperiul Roman se afla într-o continuă expansiune şi reprezenta cea mai mare ameninţare pentru poporul care stăpânea teritoriile actuale ale României. Armatele regelui dac au fost înfrânte în cele din urmă de romani, iar o parte a ţării a devenit provincie a Imperiului. Totuşi, regele înfrânt a rămas în istorie ca un adversar de temut chiar şi pentru puternicul Imperiu Roman.

Nume proiect: Parteneriatul educaţional naţional „Nu toţi dacii au murit la Sarmizegetusa, Mǎria Ta! 2014-2024 ”, ediţia a III-a.

Organizatori: Şcoala Gimnazială Nr. 1 Balş, Olt în parteneriat cu: Casa Corpului Didactic Olt, Muzeul Judeţean Olt, Asociaţiile ,,Salvaţi Identitatea Satului", ,, Renaştem Împreună", ,,Dacia Edenică" , Primăria oraşului Balş, Olt, Inspectoratul Şcolar J

Condiţii de participare: Se regăsesc, alături si de acordul de parteneriat, în proiectul parteneriatului naţional ataşat acestui anunţ.

Perioadă înscriere: 01.03.2016 - 14.04.2016

Perioadă desfăşurare: 16.04.2016 - 17.04.2016

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Balş, Olt alături de partenerii săi vă invită la cea de-a treia ediţie a Parteneriatului educaţional naţional „Nu toţi dacii au murit la Sarmizegetusa, Mǎria Ta! 2014-2024 ”, desfăşurată în acest an printr-un Simpozion naţional intitulat  DECEBAL – ,,Primul mare erou martir al neamului nostru”.

Motivaţia pentru studierea istoriei naţionale este o necesitate a revigorarii sentimentului patriotic. În contextul globalizării, al integrării europene şi a cosmopolitismului, un astfel de simpozion ar contribui major la fundamentarea/refundamentarea conştiinţei de sine, a identităţii, a apartenenţei dar şi la valorizarea propriei istorii, la afirmarea personalităţii…

Acest proiect se propune un schimb de experienţă menit să propulseze  cadrul didactic pe o treaptă superioară a cunoaşterii. Prin derularea lui se urmăreşte şi cunoaşterea reciprocă a cadrelor didactice din şcolile implicate, care îşi vor dezvolta competenţe de comunicare  şi  de lucru, de aplicare a cunoştinţelor însuşite pe parcursul pregatirii profesionale.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: decebaluss | 21.03.2016 00:01 | 1133 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

21.03.2016 02:10 decebaluss - Autor

Fiecare naţiune îşi are rădăcinile ei, cultura proprie, aceasta reprezentând totalitatea valorilor spirituale ale unei naţiuni, care trebuie transmise generaţiilor viitoare.
Fără cunoaşterea adevăratei istorii, nu ştii cine eşti cu adevărat. Fără să ştii cine eşti cu adevărat, nu ştii nici care îţi sunt posibilităţile reale, şi nu îţi bănuieşti nici destinul.
Pentru daci, libertatea a fost singura religie, fie aici pe Pământ, fie pe lumea cealaltă.
„Suntem unul dintre cele mai vechi popoare ale Europei şi cel mai vechi din sud-estul european. „Noi suntem de aici”, în timp ce toţi vecinii noştri au venit mult mai târziu în ţările pe care le ocupă acum.Dacii sau Geţii au fost şi un popor de elită al antichităţii, pomenit cu laude de la început de către „părintele istoriei”, Herodot.
Religia dacă a fost întotdeauna un prilej de admiraţie pentru scriitorii lumii greco-romane, vitejia şi dispreţul de moarte al Dacilor, de asemenea. Suntem apoi cel mai vechi popor creştin din sud-estul european. Suntem în sfârşit singurul popor din această parte a Europei care a izbutit să aibă o viaţă politică fără întrerupere, de la întemeierea statului până astăzi. Bulgarii, Sârbii, Ungurii, chiar şi Polonii au discontinuităţi în viaţa lor de stat, unele de o jumătate de mileniu.” (Constantin C. Giurescu)

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN