Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozionul naţional "Şcoala şi familia, promotori ai non-violenţei Ediţia a III-a"

Şcoala este mediul de transmitere a cunoaşterii, de formare a competenţelor cognitive, de înţelegere a sensurilor vieţii şi a lumii, de înţelegere a raporturilor cu ceilalţi şi cu noi înşine. Astfel, a vorbi despre violenţă acolo unde ne aşteptăm să găsim cele mai bune condiţii pentru formarea şi dezvoltarea armonioasă a personalităţii, poate părea un fapt neverosimil. Din nefericire societatea actuală oferă nenumărate exemple de violenţă, acest fenomen fiind întâlnit la tot pasul, chiar şi în mediul şcolar. În ultima perioadă actele de violenţă în rândul elevilor au luat amploare, acest fenomen constituind subiectul multor discuţii şi producând numeroase controverse cu privire la cauzele apariţiei dar şi cu privire la măsurile ce se impun pentru stoparea lui. Problematica şi complexitatea actelor de violenţă este din ce în ce mai mult recunoscută, de aceea este necesară o acţiune ce are drept scop promovarea non-violenţei dar şi stoparea fenomenului antonim.

Nume proiect: Ediţia a III-a a Simpozionului naţional "Şcoala şi familia, promotori ai non-violenţei"

Organizatori: Şcoala Gimnazială "Episcop Melchisedec Ştefănescu" Gîrcina în parteneriat cu: ISJ Neamţ

Condiţii de participare: Secţiunea A. Pentru cadre didactice: referate, proiecte, eseuri, exemple de bune practici care vizează anumite teme. Secţiunea B. Elevi ( clasele I-VIII): lucrări artistice, literare ( în versuri sau proză) sau plastice ( desen, pictură, colaj)

Perioadă înscriere: 03.02.2015 - 10.05.2015

Perioadă desfăşurare: 11.05.2015 - 10.07.2015

Lucrările cadrelor didactice şi cele literare ale elevilor vor fi trimise online însoţite de fişa de înscriere semnată şi scanată şi de dovada achitării taxei de participare. Lucrările artistice ale elevilor vor fi trimise scanate la adresa de e-mail menționată sau prin poştă la Şcoala Gimnazial Gîrcina, str. Melchisedec Ştefănescu, comuna Gîrcina, judeţul Neamţ şi vor fi însoţite de fişa de înscriere, cu mențiunea: pentru prof. Marina Sima.

Notă: Organizatorii simpozionului îşi rezervă dreptul de a nu publica lucrările care nu se încadrează în cerinţe sau sunt copiate.

Taxa de participare Pentru cadrele didactice care trimit lucrări, taxa de participare este de 30 ron/ persoană care va fi achitată în contul deschis la Banca Transilvania RO64BTRL02801201T28926XX (RON) pe numele Sima Marina cu menţiunea taxă de înscriere simpozion naţional și cu specificarea numelui și prenumelui profesorului participant. .

Nu se percepe taxă de participare pentru elevi însă primesc revista doar dacă participă cu lucrare și cadrul didactic coordonator.

Taxa de participare va acoperi cheltuielile pentru pregătirea diplomelor de participare şi editarea revistei cu ISSN, care va cuprinde toate lucrările participante.

Participanţii la secţiunea A vor primi un numar al revistei Jurnalul activităților educative (cu ISSN), care va cuprinde materialele prezente în cadrul simpozionului şi diplome de participare. Acestea vor fi expediate prin poştă până la 10 iulie 2015.

 

Pentru informaţii suplimentare:

Profesor Marina Sima, e-mail sm_marina2000@yahoo.com

Profesor Cosmin Sava, e-mail savcoco@yahoo.com

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: savcoco | 03.02.2015 22:30 | 1121 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN