Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Tabăra Gazeta Matematică şi Viitoriolimpici pe scurt - ziua 1 și 2

După lecţiile de pregătire organizate de Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, va avea loc etapa finală a concursului, în urma cărora se vor stabili câştigătorii competiţiei de anul acesta.

Însă tabăra nu înseamnă doar lecţii de matematică de înalt nivel, ci şi activităţi recreative şi creative care antrenează lucrul în echipă şi leagă prietenii.

Iată cum s-au desfăşurat primele două zile ale taberei:

Luni seară, 20 august 2012, ne-am strâns cu mic cu mare în Sala de Festivități a Casei de Cultură a Sindicatelor pentru Festivitatea de Deschidere a celei de-a 3-a ediții a Taberei Gazeta Matematică – ViitoriOlimpici.ro. Ne-am bucurat foarte mult să vedem sala plină, să regăsim fețe cunoscute și dragi nouă, dar și să cunoaștem noi participanți. Am aplaudat entuziasmul pentru matematică și am dat startul unei noi aventuri.

Marți, 21 august, Viitorii Olimpici au început încă de dimineață lecțiile de pregătire la Liceul Dan Barbilian. Pe după-masă, de la 15:00, ne-am întâlnit cu echipele înscrise în concursul de orientare LongoCampo, în fața primăriei. Anul acesta au acceptat provocarea noastră 11 echipe cu nume foarte interesante: Trepădușii Atomici, Ciupercarii, The Winners, Satelit, Rechinii Albaștri, Câștigătorii ”LOGO”, Kπ, GPS 2012, Cutezătorii, Ardealul și KR4KL.

Echipele au fost numerotate, iar cele cu număr impar și-au început drumul din fața Primăriei, în timp ce numerele pare au pornit din fața Muzeului de Istorie. Traseele au fost diferite și le-au descoperit participanților o serie din crucile de piatră pentru care orașul Câmpulung este atât de renumit. Astfel, în ciuda caniculei, am pornit în căutarea indiciilor și am trecut pe la Casa Robescu, Biserica Popa Savu, Piața Jurământului, Biserica Sfântul Ilie, Biserica Șubești, strada Alecsandri (colț cu Sfântul Gheorghe), pentru a ne opri într-un final la Mânăstirea Negru Vodă. Echipele au avut de rezolvat ghicitori, provocări creative și au fost invitate să își aducă aminte de cele mai iubite romane ale copilăriei. O frumoasă concluzie a celei de-a doua ediții LongoCampo vine chiar din rezolvarea ultimei provocări, de la echipa cu numărul 5 (Rechinii Albaștri): ”Deasupra unui nor dalb / Stă castelul fetei în alb / Tatăl ei e Negru-Vodă, / Care azi a fost la modă!”


La concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro pot  participa elevi din clasele IV-XII, de la şcolile din ţară şi străinătate, abonaţi ai revistei Gazeta Matematică şi ai portalului www.viitoriolimpici.ro .

Concursul se desfăşoară de-a lungul unui an şcolar şi este împărţit în 7 etape lunare (octombrie  - aprilie) şi una specială.

Fiecare din cele 7 etape conține, pentru fiecare clasă:

  • un material de pregătire (articol de matematică în care sunt abordate teme din programa de olimpiada care nu se regăsesc în programa şcolară),
  • un test de evaluare cu 4-7 itemi de tip alegere simplă cu corectare automată. Acesta verifică parcurgerea și înțelegerea materialului de pregătire,
  • patru probleme cu răspuns deschis, rezolvarea acestora trimiţându-se online în format .zip, .pdf, .doc, .docx, .jpeg, .png.

În secţiunea Concurs de pe viitoriolimpici.ro puteţi vedea materialele de pregătire şi problemele date la fiecare clasă, pentru a studia nivelul de dificultate al competiţiei (vă puteţi loga cu datele contului de pe didactic.ro).

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 22.08.2012 14:19 | 1700 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN