Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Un nou an şcolar pentru cutezători

O noutate a seriei Cutezătorii în anul şcolar 2012/2013 este reprezentată de structurarea şi adaptarea conţinutului, la sugestia colaboratorilor-cadre didactice, după criteriul vârstei, pentru două categorii, în mod egal, 8-11 ani şi 11-15 ani.

Împărtăşirea cunoaşterii către cei dornici să o primească şi să o valorifice este obiectivul nostru pentru care punem suflet atât noi, cât şi colaboratorii noştri, cărora le mulţumim pentru activitate, sugestii şi feedback.

Atât elevii claselor primare, cât şi cei de gimnaziu şi liceu (cls. a IX-a) descoperă subiecte din ştiinţă, artă, istorie, literatură, cunoaşterea mediului, muzică, film într-o formă atractivă, adecvată nivelului lor de înţelegere. Chiar şi comunicarea vizuală, printr-un concept grafic inedit, se face ţinând cont de aceleaşi criterii.

Din paginile revistei nu lipsesc rubricile interactive, divertismentul, jocul, creativitatea, toate acestea fiind ingrediente de succes în educaţie, un proces care începe din primii ani şi se continuă pentru tot restul vieţii, copiii şi tinerii fiind cei mai importanţi parteneri de dialog.

 

Despre rubricile revistei

 

Cei mici vor fi daţi „De-a dura prin idei” pentru că e nevoie de eroi, de acţiune, de o gândire limpede, rapidă, ingenioasă, ce mai!, de copii isteţi. Vor demonstra că ştiu să se descurce în situaţii practice, de viaţă, pot comunica eficient, sunt creativi şi responsabili.

 

Pentru că sunt „Exploratori mici într-un ecosistem mare”, iar pasiunea pentru scris i-a prins atât de tare s-au transformat în „Reporteri juniori”.

 

„Frontiera Vârstelor” este mai mult imaginară, având în vedere că jocul, creativitatea, informaţiile şi plăcerea participării la concursuri de tot felul sunt comune tuturor cititorilor revistei. Cei mai mari au trecut la un alt „Stll de viaţă”, în care le sunt oferite modele de oameni ce şi-au valorificat pasiunile, devenind profesionişti în diverse domenii. Iată cum a învăţa cu plăcere e chiar o misiune pe cât de posibilă, pe atât de uşoară, mai ales când tinerii beneficiază de sprijin şi premii din partea specialiştilor de la Intuitext. Muzica şi filmele sunt în bagajul fiecărui număr al revistei Cutezătorii, dar intrăm în atmosfera de an şcolar şi de treabă serioasă cu ceva teste care să pună neuronii în mişcare, aşa, de exerciţiu.

Continuăm drumul. Împreună. Cu cât vom fi mai mulţi, cu atât drumul nostru va fi mai vesel, mai util, mai plin de adevăr. Noi am decis să ne asumăm riscul de a combate superficialitatea, preferând fondul, fără a neglija forma. E plăcut să te distrezi în gaşcă, dar e minunat să realizezi ceva împreună cu o echipă. Echipa Cutezătorilor.

 

*Puteţi găsi mai multe detalii pe site-ul Cutezatorii.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 18.09.2012 16:12 | 2536 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN