Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

UNIVERSUL ZONELOR UMEDE

MOTTO: Zonele umede deținînd o bogată diversitate biologică și având un rol important pentru păsările acvatice. pot constitui valori economice, sociale și de mediu importante, care în cazul unei gestionări durabile vor oferi beneficii pentru generațiile viitoare. SCOPUL: Încurajarea copiilor pentru a deveni factori activi ai protecţiei mediului, acţionând şi modificându-şi propriul stil de de viaţă precum şi pe cel al persoanelor din jur. Cunoaşterea rolului zonelor umede în : • reglarea regimului apelor, ca spatii inundabile pentru preluarea debitelor care cresc brusc; • stabilitatea microclimei; • refugiu pentru intreţinerea speciilor de plante, animale, păsări; • menţinerea echilibrului ecologic OBIECTIVE: 1. Conştientizarea copiilor privind importanţa zonelor umede, a problemelor de mediu şi căutarea unor soluţii pertinente; 2. Stimularea şi implicarea copiilor pentru desfăşurarea de activităţi care să protejeze zonele umede realizarea unor lucrări artistice, proiecte în care să se evidenţieze importanţa zonelor umede . 3. Dezvoltarea spiritului de competitie, , de a avea initiativ, relatii de prietenie, colaborare.

Nume proiect: CONCURS REGIONAL „UNIVERSUL ZONELOR UMEDE” Ediţia a XI-2016

Organizatori: PALATUL COPIILOR IAŞI – STRUCTURA ŢIBĂNEŞTI

Condiţii de participare: Concursul se adresează copiilor din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal și se desfășoară pe categorii de vârstă și pe secțiuni : SECTIUNEA I- DESENE SECTIUNEA II – COLAJE SECŢIUNEA III - POSTERE, AFIŞE, PLIANTE.

Perioadă înscriere: 24.05.2016 - 05.06.2016

Perioadă desfăşurare: 10.06.2016 - 11.06.2016

REGULAMENTUL CONCURSULUI

 

Concursul se adresează copiilor din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal și se desfășoară pe categorii de vârstă și pe secțiuni :

SECTIUNEA I-    DESENE

SECTIUNEA II – COLAJE

SECŢIUNEA III - POSTERE, AFIŞE, PLIANTE.

Lucrările de la secţiunea 1,2,3, se vor realiza din materiale diverse, în tehnică de lucru la alegere, se vor încadra în dimensiunile formatelor A4, A3.

Toate lucrările trebuie să fie etichetate pe verso, în colţul din dreapta jos, după model:

 

 

Titlul lucrării..........................................................

Secţiunea...............................................................

Elev ……………………………….…... Cls ...…

Şcoala…………………………………………...

Localitatea…………….……….Jud…………….

Coordonator: …….……………………………...

SECŢIUNEA IV – MACHETE – lucrari individuale.

SECŢIUNEA   V - REFERATE , PROIECTE , se adresează numai elevilor din clasele V – XII.

  • ·
  • ·                Prezentarea proiectului în PowerPoint de maxim 25 MB, între 15 - 20 de slide-uri,
  • ·                Lucrările vor putea fi însoţite de imagini (video, diapozitive etc.), planşe, fond audio şi orice alt suport care poate contribui la o mai bună susţinere orală.
  • ·                Evaluarea lucrărilor se va realiza după următoarele criterii: respectarea temei proiectului, originalitate, creativitate, aspectul / prezentarea lucrării, conținutul știintific
  • ·                La această secţiune, materialele se vor trimite până pe data de 5 iunie, pe adresa de e-mail:

 

Fiecare cadru didactic coordonator al lucrărilor, va putea trimite minim 3 şi maxim 5 lucrări, fişa de inscriere şi acordul de parteneriat în două exemplare, pâna pe data de 5 iunie, data poştei, pe adresa : prof. CRISTINA POHOAŢĂ - Palatul Copiilor Iasi, B-dul Carol I , Nr.2, Iasi, jud. Iasi, pentru concursul „UNIVERSUL ZONELOR UMEDE “, însotite de plic, format A4 , autoadresat şi timbrat cu o valoare 3 lei, pentru trimiterea diplomelor.

Etapa finală a concursului, va avea loc pe data de 11 iunie, ora 10, la Palatul Copiilor Iași, caz în care, din motive organizatorice, cei care participă direct la susținerea lucrărilor, sunt rugaţi să-şi anunţe prezenţa până pe data de   5 iunie.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: papucita | 24.05.2016 10:57 | 933 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

24.05.2016 18:32 juliak

Felicitări pentru proiectul propus! Mult succes!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN