Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Viitorii olimpici în acțiune

Tabăra reprezintă etapa finală a concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat în parteneriat Societatea de Ştiinte Matematice din România şi INTUITEXT, cu sprijinul Romanian American Foundation, în cadrul proiectului Educaţia Matematica Altfel.

Sunteţi curioşi ce au făcut timp de o săptămână viitorii olimpici? Ei bine, v-am pregătit o scurta cronică.

Ediţia a 3-a a taberei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro ne-a găsit şi anul acesta mai entuziaşti ca niciodată. În prima zi a taberei am simţit o mare bucurie să vedem în timpul Festivităţii de Deschidere, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, o mulţime de feţe cunoscute şi dragi nouă, dar şi să cunoaştem noi participanţi. Am aplaudat pasiunea pentru matematică şi am dat startul unei noi aventuri.

Echipa noastră poartă cu drag în minte ziua cu numărul 2, când 11 echipe au acceptat provocarea noastră şi s-au înscris la LongoCampo – jocul de orientare ajuns la ediţia 2. Echipele (Trepăduşii Atomici, Ciupercarii, The Winners, Satelit, Rechinii Albaştri, Câştigătorii ”LOGO”, Kπ, GPS 2012, Cutezătorii, Ardealul şi KR4KL) au avut două puncte de plecare, trasee diferite şi aceeaşi destinaţie finală. În ciuda caiculei, am pornit cu toţii în căutarea indiciilor şi am trecut pe la Casa Robescu, Biserica Popa Savu, Piaţa Jurământului, Biserica Sfântul Ilie, Biserica Şubeşti, strada Alecsandri (colţ cu Sfântul Gheorghe), pentru a ne opri într-un final la Mânăstirea Negru Vodă.

Ziua de miercuri, 22 august, a fost una plină de emoţii, dar şi de multă creativitate. Viitorii Olimpici au susţinut de la ora 10:00 proba scrisă a etapei finale a Concursului Gazeta Matematica-ViitoriOlimpici.ro, iar după-amiaza au avut şansa să îşi exerseze şi mai mult creativitatea la două ateliere: de film şi de scriere creativă şi compoziţie muzicală. Aceasta a fost ziua în care s-au pus bazele imnului Viitorilor Olimpici:

Hai în tabăra de mate
Bucuraţi-vă de ea
Noi ne ţinem toţi de fapte
Şi vom câştiga!

Când scădem, când adunăm
În cifre nu ne împiedicăm
Noi gândim doar în culori
Suntem clar câştigători!

Seara am participat cu mic cu mare la Focul de Tabără! Am premiat echipele câştigătoare la LongoCampo, am cântat şi ne-am bucurat de o atmosferă de neuitat.

Proba orală a început în dimineaţa de joi şi a demonstrat, încă o dată, cât de implicaţi sunt viitorii olimpici în tainele matematicii. Atelierele creative au continuat şi pe 23 august când am desenat şi ne-am jucat mimă, originalitatea fiind cuvântul cheie al zilei.

Vineri pe 24 august, începând cu ora 17:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor C. D. Aricescu din Câmpulung, în prezenţa doamnei Ministru Ecaterina Andronescu, a fost celebrată performanţa în matematică, urcând pe scena premianţilor 102 elevi dintre care 27 medaliaţi cu aur, argint şi bronz.

Am ajuns la finalul ediţiei cu numărul 3. Dar nouă ne place să privim mereu înainte, aşadar vă asigurăm că deja pregătim startul ediţiei următoare. Înscrierile vor începe în octombrie şi sperăm să fie numeroase!

*Puteţi găsi mai multe fotografii şi filmuleţe din tabără pe pagina oficială de Facebook ViitoriOlimpici.

**Detalii complete despre concursul Gazeta Matematică-Viitori Olimpici, precum şi regulamentul complet de participare, puteţi găsi aici.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 29.08.2012 16:34 | 2650 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN