Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Webinar CES: Cum gestionez o clasă în care există și copii cu cerințe educaționale speciale?

Cum mă comport la clasă cu elevii cu CES? Dar cu ceilalți elevi? Cum îi integrez la ore și cum predau având constant întreruperi? Cum gestionez situațiile sensibile? Acestea sunt doar câteva dintre grijile profesorilor care au căpătat încă un rol la clasă și pe care le vom aborda în cadrul webinarului de 90 minute cu Irina Ștefănescu, coach sociodramatist, specializat în metode de acțiune în sala de clasă care stimulează învățarea. Webinarul are loc la 31 ianuarie 2023, ora 19:00. La final primești certificat de participare.

Nume proiect: Cum gestionez o clasă în care există și copii cu cerințe educaționale speciale?

Organizatori: Irina Stefanescu & EduMagic

Perioadă înscriere: 17.01.2023 - 31.01.2023

Perioadă desfăşurare: 31.01.2023

Ce vei învăța alături de noi?
1. Abordări practice despre cum poți integra elevii cu CES - modalități de lucru simultan cu toată clasa.
2. Cum să reacționezi în situații dificile în care sunt implicați elevii sau părinții?
3. Cum să faci față bullying-ului asupra ta?

Ai aici linkul cu toate detaliile si inscriere: https://www.edumagic.eu/webinar-ces.html 

Probleme și idei abordate
Fie că e vorba despre anumite forme ADHD, autism, tulburări de scriere/ citire sau alte condiții catalogate ca cerințe educaționale speciale, profesorii nu au fost pregătiți să gestioneze clase de 30 de copii printre care există şi copii cu o nevoie mai mare de atenție și grijă din partea lor.

În cadrul webinarului ne uităm împreună la ecosistemul copilului cu CES și cum arată lumea lui. Încercăm să-l înțelegem mai bine și să învățăm niște exerciții de dinamică de grup pe care ei le pot face împreună cu colegii lor. Există câteva instrumente pe care profesorii le pot aplica, precum și metode prin care își pot gestiona și propriile emoții, nu doar ale copiilor. De ce? Pentru că bullying nu există doar asupra copilului și a părinților, acestuia ci și asupra profesorilor. Pe lângă acestea ce facem cu ceilalți copii care și ei au nevoie de atenția profesorului? Cum discutăm cu părinții lor care uneori se revoltă când copilul cu CES primește mai multă atenție? Cum ne facem datoria de pedagog pentru toată clasa?

Tematica este foarte amplă, iar situațiile cu care vă confruntați sunt multiple. Prin acest webinar intenționăm să începem să abordăm câteva dintre frământările pe care le aveți și sperăm din toată inima să primiți resurse și întrebări care să vă sprijine să găsiți noi răspunsuri adecvate. Prezența și interesul dumneavoastră vor conduce la apariția de noi evenimente pe această temă.

Formator: Irina Ștefănescu
Irina Ștefănescu este coach sociodramatist și de curând a contribuit în programul național „Profesor și Părinte Azi” condus de Proacta Edu, în care gestionarea copiilor și părinților în clase unde sunt copii cu CES ocupă un loc important. Irina a fost unul dintre designerii educaționali ai programului, formator de formatori și mentor al acestora, programul fiind acreditat de către Ministerul Educației și având 110 formatori în toată țara.

De la lansare au fost instruite 3400 de cadre didactice în 6 module cu scopul de a gestiona în mod empatic și eficient relațiile cu părinții și cu elevii. Modulul numărul 3 a tratat principalele tulburări de învățare/ comportament, provocări și abordări ale relațiilor cu părinții în situațiile copiilor cu CES, iar în cadrul webinarului acestuia vom afla și soluții identificate în urma discuțiilor cu profesorii participanți și ai formatorilor.

În plus Irina este trainer și consultant, membru fondator al Asociației ARC Pro pentru Coaching Profesionist din România și colaborează cu Coachingdipity (școală de coaching) ca trainer în coaching de echipă cu sociodramă și metode de acțiune. A creat un curriculum de antrenament în sociodramă și metode de acțiune pentru business, coaching și educație, ce stă la baza cursului de certificare oferit de institutul ODef din Geneva cu care colaborează din 2012. Începând cu anul 2008, Irina lucrează cu cadrele didactice din România pentru a aduce metodele de acțiune în sala de clasă, stimulând învățarea.

Ai aici linkul cu toate detaliile si inscriere: https://www.edumagic.eu/webinar-ces.html 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Ditoiu_Cristian | 17.01.2023 16:48 | 2721 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

23.01.2023 16:27 valeryili

Nu am gasit cum pot sa ma înscriu. Mi se deschide o caseta care ma duce spre cumpărarea unei cărți.

0 0

23.01.2023 19:22 Ditoiu_Cristian - Autor

Buna ziua, acela este linkul, din mesaj, vi-l las si aici https://www.edumagic.eu/webinar-ces.html
Daca il deschideti va duce pe platforma edumagic la webinarul CES la care va puteti inscrie apasand butonul rosu de adauga in cos. Daca nu va descurcati o puteti contacta miercuri, 25 ianuarie, in intervalul 9-17.00 pe Ana de la EduMagic la nr de telefon 0760676802 si va ajuta sa parcurgeti pasii

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN