Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Acreditarea Erasmus + la Scoala Profesională, Plugari, jud Iași

Interes general | Toate disciplinele

Propus de: deleanu | 16.11.2023 23:53 | Revista cadrelor didactice nr. 98/2023 | 258 vizualizări

Selecția cadrelor didactice si elevilor de invățământ profesional pentru mobilitățile din primul an de acreditare.

Profesorii Școlii Profesionale Plugari se pregătesc pentru participarea la cursurile de formare in cadrul programului Erasmus+, componenta Educație școlară. In această perioadă au loc depunerile de dosare privind selectia a 9 cadre didactice care vor participa la 3 cursuri de formare, respectiv la 2 activitati de job shadowing.
Obiectivele acreditarii vizează:
- îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice cu privire la tehnici moderne de predare ce conduc la incluziunea elevilor cu un progres școlar întârziat.
- îmbunătățirea competențelor lingvistice ale elevilor prin implicarea in proiecte Etwining urmate de mobilitatăți ale elevilor in scolile partenere.
-dezvoltarea competențelor cadrelor didactice care au ca scop reducerea fenomenului de bullying in rândul elevilor.
- dezvoltarea la elevi a unui comportament sustenabil, premisă a dezvoltării durabile prin conexiuni cu elevi din școli partenere.
Elevii de la invățământul profesional se află și ei în perioada de depunere dosare de selecție pentru participarea la un stagiu de practică in luna mai 2024 la organizații partenere din Suedia.
Vor fi selectati 19 elevi de la cele 3 clase de invățământ profesional, specializarea agricultor-culturi de camp.
Obiectivele acreditării in cadrul Componentei VET vizează:
- îmbunătățirea competențelor profesionale ale viitorilor absolvenți pentru un acces mai usor pe piata muncii in plan național sau european.
-imbunătățirea competențelor lingvistice ale elevilor pentru o mai bună integrare europeană.
-imbunătățirea competențelor cadrelor didactice de specialitate prin participarea la cursuri de formare sau activități de observare la locurile de practică ale elevilor.
-creșterea gradului de utilizare in predare a componentei digitale.
Mobilitatea cadrelor didactice are ca rezultate așteptate creșterea calității educației oferite la nivelul organizației noastre, adaptate noilor schimbări din plan educațional, noilor generații de elevi din perspectiva digitalizării, dezvoltarea de conexiuni cu scoli de același tip in vederea realizării de activități comunr cu elevii atât online cât si fizic in anii ce vor urma in acreditare.
Mobilitățile elevilor ne dorim să le ofere șansa de a descoperi o meserie plăcută chiar dacă momentan nu este atractivă, meseria de lucrător in agricultură. Dimensiunea culturală va influența cu siguranță dezvoltarea personală a fiecarui participant.
Articol propus de prof. Lenuța Deleanu

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 18 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN