Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Școala online și internetul

Învăţământ gimnazial | Consiliere si orientare

Propus de: blueyeshellen | 09.12.2021 22:21 | Revista cadrelor didactice nr. 81/2022 | 237 vizualizări

În articolul de față sunt prezentate beneficiile internetului în perioada școlii online.

Școala online și internetul

Prof.psihopedagogie specială Fărcășanu Elena
Școala Gimnazială Specială Constantin Păunescu Tecuci

Pe parcursul unei zile copilul își petrece o parte din timp la școală iar restul zilei și-l petrece în rezolvarea temelor, parcurgerea lecțiilor pentru ziua următoare, timp petrecut cu prietenii, familia cât și timp de recreere.
După cum bine știm ani din urmă copii își petreceau timpul liber pe afară cu prietenii de joacă. Astăzi însă datorită dezvoltării mass-edia, internetului, copiii au ajuns să-și petreacă o mare parte din timpul liber pe internet. Doar că acesta aduce cu el și câteva minusuri în educația și dezvoltarea copiilor de astăzi- lipsa de comunicare, colaborare, socializare, lucrul în echipă, schimbul de idei, sprijinul acordat unul celuilalt, lipsa emoțiilor de pe chipul colegului de joacă etc.
Internetul are și părți bune cum ar fi informarea, documentarea în toate domeniile. Cu ajutorul motoarelor de căutare putem găsi orice informație la un click distață. De asemenea pentru activitățile tip proiect în cadrul școlii online elevii se pot regăsi pe internet, pe google meet sau alte platforme pentru a realiza un schimb de idei, păreri. Tot pe internet pot lectura diverse materiale în format pdf în mod gratuit. Se pot accesa filme sau tururi virtuale gratuite la diverse muzee, grădini botanice etc.
În această perioadă a școlii online elevii au utilizat mai mult diverse gadgeturi(telefoane, tablete, laptopuri etc.). Unii dintre ei au învățat să le folosească mai mult și mai bine decât înainte descoperind o multitudine de informații. Alții au învățat pentru prima dată ce înseamnă să utilizeze un telefon, tabletă etc. cât și cum să navighezi pe internet.
De asemenea dacă până acum se realizau produse pe coli de flipchart în sala de clasă care la finalul orei erau analizate de către elevi prin turul galeriei de data aceasta în cadrul școlii online elevii au învățat să realizeze o prezentare în power point folosind imagini, poze de pe internet, poze din arhiva persoanlă sau din activități desfășurate în trecut, diverse tipuri de scris, au inserat filme etc.
Unii au utilizat secvențe de filme de pe internet, o parte s-au filmat pe ei înșiși pentru a-și expune un punct de vedere într-o anumită situație, alții au realizat film cu poze și muzică pe care le-au inserat ulterior într-o prezentare.
De asemenea prezentările s-au extins și la aplicația Prezi. Elevii au devenit din ce înn ce mai creativi, descoperind că internetul este foarte ofertant. Deci dacă la început afirmam că elevii își petrec mult timp pe internet pot spune că școala online i-a învățat acum pe elevi că internetul nu înseamnă doar jocuri și site-uri de socializare, deci i-a învățat că pot petrece și timp de calitate.

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN