Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CREAREA JOCURILOR ONLINE CU AJUTORUL JEOPARDYLABS

Interes general | Toate disciplinele

Propus de: carmensolomonm | 15.08.2022 23:22 | Revista cadrelor didactice nr. 88/2022 | 424 vizualizări

JEOPARDYLABS este un instrument web excelent care vă permite să creați cu ușurință jocuri online.

JeopardyLabs a fost creat de Matt Johnson, în timp ce lucra la Washington State University, Vancouver. Cu ajutorul JeopardyLabs se pot crea jocuri didactice sau se pot alege dintr-o mulțime de resurse create de comunitate cu subiecte variate (matematică, istorie, geografie, avioane, spațiu, etc). JeopardyLabs este o versiune mai simplă a platformelor precum Quizlet (care oferă mult mai multe instrumente). Deși nu a fost conceput special pentru școli, este gratuit de utilizat și funcționează bine în acest scop. Pentru funcții premium, există un cost unic pentru acces pe viață. JeopardyLabs funcționează prin intermediul browserului web, așa că nu trebuie descărcat sau instalat nimic pentru a începe.
Pentru a construi propriul joc, este necesară crearea unei parole, astfel încât să-l puteți accesa data viitoare. Nu este deloc necesară înregistrarea prin e-mail.
Jocurile pot fi concepute foarte ușor folosind șablonul de pe https://jeopardylabs.com/ și se vor putea utiliza la clasă, în sistem de educație fizic dar și online. JeopardyLabs se prezintă sub forma unui panou întrebare/răspuns.
Construirea jocului se face prin accesarea butonului Creați un joc, care generează un șablon editabil. Aici se introduc titlul jocului, categoria și fiecare întrebare precum și răspunsul corect. Întrebările se vor construi de la simplu la complex, în funcție de punctajul acordat. Dacă jocul nu necesită atâtea rânduri, respectiv coloane, acele celule rămân necompletate iar ele nu se vor mai afișa la începerea jocului. Dacă avem nevoie de mai multe, șablonul ne dă posibilitatea de a adăuga rânduri și coloane, în funcție de necesități. O dată salvat, trebuie marcată pagina pentru a putea reveni la ea, dacă nu, pentru a găsi jocul, se poate folosi pagina de navigare. De asemenea, se poate printa, descărca, încorpora pe site-ul personal sau partaja prin apăsarea butoanelor respective. Ultima opțiune este foarte utilă dacă se dorește partajarea prin intermediul unei platforme digitale, cum ar fi Google Classroom, în care linkul poate fi copiat și lipit în temele clasei.
Profesorul este gazda jocului, deci, el este cel care va coordona jocul proiectându-l pe un ecran mare pentru întreaga clasă. Clasa este împărțită în mai multe echipe, fiecare echipă alegându-și un lider. Numele echipei și punctele sunt câmpuri editabile. Odată ce am selectat câte echipe vrem să joace, au fost stabilite echipele, jocul poate să înceapă. Pe rând, fiecare echipă alege un punctaj iar profesorul dă click pe celula care arată punctajul respectiv pentru a afișa întrebarea. Liderul, după consultarea echipei, răspunde. Profesorul apasă tasta SPACEBAR pentru a dezvălui răspunsul, adăugă/ scade manual puncte, pentru echipa care a răspuns, utilizând butoanele plus și minus în partea de jos. Pentru a reveni la ecranul principal apasă butonul ESC.
Jocul se termină când toate celulele au fost alese iar echipa care a acumulat punctajul cel mai mare este declarată câștigătoare.

Webografie:
1. https://jeopardylabs.com
2. https://jeopardylabs.com/about/
3.https://www.techlearning.com/how-to/what-is-jeopardylabs-and-how-can-it-be-used-for-teaching-tips-and-tricks

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN