Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Mișcarea în natură

Învăţământ gimnazial | Biologie

Propus de: buscadaniela1975 | 07.08.2023 16:50 | Revista cadrelor didactice nr. 97/2023 | 232 vizualizări

Cu un grup important de elevi am încercat să realizăm variate
forme de mișcare . Pentru acest lucru am călătorit la malul
Dunării-zona Turnu-Măgurele, la malul Mării -Negre în stațiunea
Olimp și în zona Bran pe Valea Sohodolului.

MIȘCAREA ÎN NATURĂ
Prof.Bușcă Daniela
Colegiul Național ,,Emil Racoviță’’-București
Să ne simțim bine în natură este o parte dintr-un proiect de vacanță. Cu un grup important de elevi am încercat șă realizăm drumeții și variate forme de mișcare în format organizat mai mult sau mai puțin. Pentru acest lucru am călătorit la malul Dunării-zona Turnu-Măgurele, la malul Mării -Negre în stațiunea Olimp și în zona Bran pe Valea Sohodolului.
Anumiți cercetători din Marea Britanie susțin într-un studiu că mișcare făcută în aer liber timp de 5 -10 minute, previne depresia, menține sănătatea mintală și îmbunătățește starea de spirit, având beneficii de aer curat , vreme bună și câteva raze de soare. Să putem diferenția calitatea aerului în urma mișcării dintr-o sală de antrenament față de mișcarea în aer liber, asigurând o mai bună oxigenare a creierului care are nevoie de 20% din cantitatea de oxigen a organismului, este important . În toate însă trebuie să ne formăm o rutină , dar să ne cunoaștem limitele propriului organism. Nu trebuie să uităm de hidratare, fiind recomandat 1,5-2 l/zi, în caz de efort fizic chiar mai mult, încălțămintea adecvată vremii și tipului de activitate, capul, gâtul ,picioarele și mâinile să fie bine izolate deoarece sunt cele mai expuse și reprezintă porțiuni unde se poate pierde foarte repede căldura.
Hidratarea organismului este foarte importantă, pe tot parcursul activității. Cel mai indicat este să ne hidratăm cu treizeci de minute înainte de a începe mișcarea, care trebuie să înceapă cu o încălzire ușoară, iar la oprire din activitate, oprirea trebuie să o facem treptat.
Mișcarea în aer liber îmbunătățește ritmul cardiac, respirația ,oxigenează foarte bine creierul, poate regla presiunea sângelui , asigură o bună funcționare a metabolismului. un somn mai odihnitor și mai profund, în plus, putem adormi și mult mai repede. Mirajul soarelui ajută sistemul imunitar să funcționeze la capacitate maximă ăi astfel organismul se menține mai sănătos, devine mai rezistent,, fiind păzit împotriva virusurilor și bacteriilor.20 de copii au fost prezenți în cele 3 locuri și în urmă comunicărilor după mișcări răspunsurile lor au fost variate.
1, Unde preferați să fie realizață mișcarea?
Răspunsurile au fost:
La Dunăre-7, munte-4, nisip Marea Neagră-5, apă Marea Negră-9
2. Câtă apă ați băut după un efort intens de 3 ore?
12 elevi au răspuns peste 2 l, 5 elevi -1 l, 2 elevi-0,5 l, 1 elev nu a băut apă
3. Care este locul în care preferați mișcarea în sală închisă sau în aer liber?
În aer liber au răspuns 75% dintre elevi
În concluzie cei mai mulți participanți preferă mișcarea în aer liber, se hidratează corespunzător și preferă să înoate. Acest proiect de mișcare în natură a fost antrenant și provocator, iar elevii implicați total.

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN