Şcoala cu
bune practici

77 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări
Cum public un articol?

Revista electronică Didactic.ro, ISSN 1844-4679 Ianuarie 2012

Articolele Cancelariei Naţionale

Voluntariatul –mai mult decât un gest altruist, Prof. Cristina Manescu, Colegiul Tehnic Transilvania, Brasov

Voluntariatul în şcoli este, pe lângă faptul altruist în sine, o activitate de pe urma căreia adolescenţii au multe lucruri de învăţat: noi abilităţi, noi contacte, experienţă într-un anumit domeniu etc. Voluntariatul în şcoli este soluţia pentru o dezvoltare complexă a adolescentului.
Acum, mai mult ca oricând, voluntariatul în şcoli ocupă un loc destul de important. ONG-uri, Fundaţii, proiecte au la bază idea de voluntariat.

Managementul furiei pentru cadrele didactice, prof. Svetlana Schiţco, Lic. Teoretic “SPIRU HARET”, Chişinău

Indiferent că eşti părinte sau cadru didactic... eşti om, cu emoţiile şi posibilităţile mai ridicate, sau mai scăzute de gestionare a acestora. Nu există persoană care să fie total lipsită de sentimentul de furie. Ea este o caracteristică naturală a fiecărei personalităţi. Furia este o emoţie puternică. Ca orice emoţie, furia este un sentiment care, pînă la un punct, poate fi mobilizatoare şi constructivă, însă necontrolată, cînd depaşeşte aceasta limită, devine un factor autodistructiv, care ne poate face să ne pierdem controlul, abuz fizic şi auto-agresiune.

Studiul biodiversităţii - metodă de activizare a elevilor în cursul orelor de biologie, Prof. Voiciă Adriana, Şc. cu cls. I-VIII Bucovăţ, Dolj

În calitate de profesor de biologie am urmărit de-a lungul anilor să găsesc diverse metode de a-i activiza pe elevi, de a-i face dornici să cerceteze, de a-i face conştienţi că ei reprezintă o componentă importantă a procesului de învăţământ.
O astfel de metodă de activizare am găsit-o în cercetarea plantelor şi animalelor dintr-o anumită zonă.
Metoda am aplicat-o cu succes la clasele de gimnaziu în ultimul an şcolar, iar elevii au fost de-a dreptul entuziasmaţi de participarea la ore desfăşurate în aer liber.

Cvintetul-metodă pentru dezvoltarea gândirii critice, Instit. Martin Laura Betinia, Şc. cu cls. I-IV, Scăueni, com. Berislăveşti, jud. Vâlcea

Noua orientare a învăţământului românesc urmăreşte dezvoltarea gândirii critice a elevilor, prin folosirea metodelor şi tehnicilor activ-participative noi: cubul, brainstormingul, tehnica ciorchinelui, metoda mozaic, metoda SINELG, jurnalul cu dublă intrare, cvintetul etc.
Gândirea critică este o modalitate superioară de manifestare a gândirii, care sintetizează şi integrează aspecte şi proceduri ale celorlalte moduri de gândire.

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

52 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN