Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

M2 - Materiale de pregătire pentru bac pe didactic.ro, realizate de dascăli de prestigiu

Noţiunile sunt explicate într-un limbaj accesibil, iar breviarul teoretic specific fiecărui capitol este însoţit de probleme rezolvate şi comentate, precum şi de probleme propuse spre rezolvare, selectate din variantele de subiecte publicate de minister.

Secţiunea M2 – Pregătire pentru bac a fost gândită pentru elevii care vor să se pregătească pentru proba de matematică M2, în cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea a doua.

Ce veţi şti la sfârşitul programului

Deoarece timpul de pregătire este foarte scurt, am optat pentru prezentarea şi explicarea noţiunilor minime pe care trebuie să le stăpâniţi pentru  a obţine o notă de trecere la bacalaureat. Dacă vă pregătiţi folosind materialele din această secţiune, nu veţi lua nota 8, dar cu siguranţă aţi putea lua 5 sau 6.


La sfârşitul programului de pregătire, veţi şti să rezolvaţi:

-  de la Subiectul I, punctele 1-4;

-  de la Subiectul II, punctul 1a, 2a;

-  de la Subiectul III, punctul 1a, 2a.

La fiecare temă, puteţi vota sau puteţi pune o întrebare sau puteţi cere sprijinul altor elevi sau chiar al profesorilor, pentru înţelegerea capitolului.

Teme tratate

Am ales cele mai importante capitole din programa de matematică pentru M2.  Pentru început, am postat online:

Algebră, clasa a IX-a

1. Ecuaţia de gradul II

2. Funcţia de gradul II

3. Progresii aritmetice

4. Progresii geometrice

 

În zilele următoare, vom adăuga materiale pentru noi teme.

Secţiunea este însoţită de câteva instrucţiuni de pregătire, unde puteţi afla inclusiv ordinea în care puteţi parcurge materialele, pentru a asigura o bună înţelegere a cunoştinţelor.

Succes!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 30.07.2012 18:12 | 29118 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

31.07.2012 00:20 stefaniarusu

Formularea "dascali de prestigiu" pe care se bate moneda in ultima vreme, pe mine personal, ma intriga. Asta inseamna ca numai EI stiu sa rezolve o varianta de BAC. Definiti odata termenul acesta, ca mor de curiozitate. Cred ca se induce opiniei publice ideea ca profesorii de la licee cu profil tehnologic, de exemplu, fara "prestigiu", nu sunt capabili sa rezolve variantele de BAC. Ideea asta le mai trebuia elevilor pentru a-i "motiva" sa nu mai ia scoala in serios nicicum, sa nu mai aiba incredere in profesorii lor si sa caute solutii de-a gata. Ma simt insultata!

0 0

31.07.2012 12:08 emil

Daca cititi inca odata stirea veti vedea ca e o vorbea despre profesori personalitati, de mare prestigiu, care PROPUN subiecte si nu rezolva subiecte. Nimeni nu va contesta capacitatea de a fi un profesor bun, cu experienta... Cu atat mai mult, capacitatea implicita, care rezulta chiar din fisa postului, de a rezolva probleme...

0 0

31.07.2012 18:29 flsabin

Materialele propuse sunt foarte bune pentru toti profesorii care se informeaza atunci cand au ocazia.Sper sa apara toata materia de liceu ,un manual bun nu strica nicioadata.Problema importanta este legata de ce masuri va lua ministerul in urma rezulatelor slabe la obiectul matematica ,atat la testele nationale cat si la bacalaureat.Consider ca ar fi necesar :
-accesibilitate invatare: micsorare cu 25% a continuturilor,
-egalitate de sanse :M1=M2=4h/sapt,
-sprijin elevi:catedra=12h predare+6sprijin tema,
-stat nepolitienesc :salar de ofiter politie pentr profesor,
-evaluare corecta :acordarea notei de trecere la toate obiectele numai daca elevul o merita,
-sanctiuni :eliminarea neelevilor din sistem,
-.....etc

0 0

03.08.2012 00:43 jafloarei1955

Materialele propuse sunt utile;ca schimb de experienta.
Dar nu sunt bune pentru lenesi si dezinteresati(pe acestia i-ar interesa daca pot copia-nu chiar ca la "doctorate",dar macar pentru un 5).
Ce masuri ia Ministerul in urma rezultatelor slabe?Ar trebui ca toti absolventii de liceu sa aiba si bacalaureatul?Pentru un bun ofiter de politie nici nu e necesar?
Astfel,elevii care doresc sa foloseasca diferite materiale,vor gasi ca cele de pe didactic.ro sunt utile;iar cei cu mintea la alte "facilitati" nu le vor vedea,cum n-au vazut mai nimic in 12 ani de scoala.Dascalul nostru de prestigiu este proful de matematica,cel care e umilul slujitor al unei stiinte universale,deasupra celorlalte si de la care se cere foarte mult,dandu-i-se foarte putin.M1=M2=prea putine ore.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN