Articolele Cancelariei Naţionale
Festivitatea de absolvire, Dorina Cucu, profesor la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara
“Educaţia este ceea ce rămâne după ce uiţi tot ceea ce ai învăţat la şcoală”.
Albert Einstein
…aşa am intitulat ultima oră de dirigenţie pentru elevii clasei pe care i-am “păstorit” timp de patru ani. Dirigintele nu este preot, dar el poate şi, cred că, trebuie să-şi “absolve” ucenicii de “păcatele” fără de care nu ne-am putea imagina “cei mai frumoşi ani”.
Primul contact al elevului cu geografia României este în clasa a IV-a. Învăţătorul va trebui să apeleze la tehnologii didactice adecvate pentru accesibilizarea conţinutului noii discipline, deoarece personalitatea copilului la această vârstă, potrivit lui J. Piaget, este cantonată încă în etapa operaţiilor concrete. Prin orizontul local elevii intră în contact cu lumea reală şi-şi însuşesc fondul corect de reprezentări şi noţiuni ştiinţifice despre lumea înconjurătoare.
Save Our School, Prof. Silaghi Daniela, Liceul Pedagogic Buzău
An de an vedem ieşind din sistemul educativ tineri cu diplomă, dar fără calificare. Cine poate fi considerat responsabil de acestă situaţie: profesorii, inspectorii, părinţii? Povara eşecului e greu de dus de fiecare dintre aceştia.
În urma numeroaselor legi şi ordonanţe, adesea contradictorii, prost gândite şi aproape imposibil de pus în practică, sistemul educativ a devenit o maşinărie greoaie, incapabilă să pregătească tinerii pentru provocările secolului XXI.
Şcoala de vară, Înv.Borbeli Lucia, Şcoala Generală ,,Geo Bogza” Bălan-Harghita
Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni a iniţiat în urmă cu câteva luni în cadrul programului ,,Şcoala de vacanţă” proiectul educaţional ,,Şcoala de vară”. Ediţia I a acestui proiect s-a derulat anul acesta, în luna iulie, în trei localităţi din judeţ, în Topliţa la Şcoala Generală ,,Miron Cristea”, în Bălan la Şcoala Generală ,,Geo Bogza” şi în localitatea Miercurea Ciuc la Şcoala Generală ,,Liviu Rebreanu”, cu participarea unui număr de 200 de elevi, 16 cadre didactice şi a unui număr impresionant de voluntari.
Howard Garder este cel mai bine cunoscut în cercurile educaţionale pentru Teoria Inteligenţelor Multiple care se constituie ca o critică adusă teoriilor tradiţionale asupra inteligenţei. Aceteadin urma prevad ca inteligenţa este unică şi măsurabilă prin instrumente standard psihometrice.
Concursului National de chimie aplicata si protectia mediului „MICUL MAGICIAN”
Concursul se adreseaza tuturor elevilor din cluburi si scoli care frecventeaza cercurile de chimie experimentala si protectia mediului, constituiti in echipaje de 2 elevi + un cadru didactic indrumator.
Fiecare echipaj participant va trimite in perioada 1 - 14 august 2009, pe adresa Clubului Copiilor Pascani, str. Aleea Parcului nr.7, Pascani, jud Iasi, Cod postal 705200, urmatoarele: - Fisa de participare(Anexa 2), - un referat cu tema „Chimia in gospodarie” pentru sectiunea Chimie - un referat ”Chimia si mediul inconjurator” pentru sectiunea protectia mediului Taxa de participare - 10 lei/ sectiune.
Vă invităm la Conferinţa Ştiinţifică Internaţională
Conferinţa Ştiinţifică Internaţională Modernizarea standardelor si curricula educationale -deschidere spre o personalitate integrala” 22 – 23 octombrie 2009, în incinta I.Ş.E., str. Doina, nr. 104, or. Chisinau, Republica Moldova.
Glogster - Un nou instrument resursa pentru educatori
Ce este Glogster? O platforma web 2.0, care permite utilizatorilor să realizeze postere on-line numite „Glog-uri” cu fotografii, clipuri video, texte, audio, filme de pe internet sau personale, link-uri.
Elevii romani au castigat 4 medalii la Olimpiada Internationala de Chimie din Marea Britanie
Elevii romani au castigat o medalie de aur, una de argint si doua de bronz la a 41-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie. Olimpiada s-a desfasurat in Marea Britanie, in perioada 18-27 iulie. Castigatorul medaliei de aur, Vlad-Alexandru Puscasu, este la a 5-a medalie castigata in cadrul competitiilor internationale de chimie.
Romania a castigat 6 medalii la Olimpiada Internationala de Matematica
Cei sase membri ai lotului Romaniei la Olimpiada Internationala de Matematica au reusit sa castige doua medalii de aur, doua de argint si doua de bronz. Romania a urcat in clasament patru locuri, ocupand locul 13.
Comentarii (4)
06.08.2009 15:44 veronicagabriela
o felicit pe d-na director Cristina Sichim, de la Sc Glodeanu-Sarat din jud. Buzau pentru materialul prezentat.
06.08.2009 19:54 ela52
"Save Our School",dar "unde sunt zapezile de altadata" ? Adica un Spiru Haret.Fara a fi pesimista, cred ca noi, muritorii de rand, nu avem parghiile necesare pentru a o face.Si nici taria de a lupta cu morile de vant.Marile schimbari -in bine- au avut la origine idei si oameni mari.Care nu apar chiar in fiecare zi.
06.08.2009 22:01 sabinaadriana
Felicitări! Felicitări! Felicitări! Cred că "pârghiile", în vremurile acestea, trebuie să fie chiar voinţa şi îndârjirea noastră, a cadrelor didactice. Colegii de pe didactic ne demonstrează că nici chiar morile de vânt nu pot învinge dorinţa Dascălilor de a-şi indeplini menirea!
12.08.2009 11:44 pitulicea
Am lucrat cu multi ani in urma la Gradinita Glodeanu Sarat,iar la scoala exista,pe vremea aceea,un colectiv de cadre didactice foarte bine pregatite.Mult timp am considerat ca oamenii de acolo nu vor mai avea noroc de asa dascali, vad ca m-am inselat. Prin acest articol,doamna Sichim si-a dovedit pregatirea si experienta didactica, iar ca dansa, sunt convinsa , mai sunt multi. Felicitari!
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.